2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Kemény-legények

Harmadik csoportmérkőzésén is nyert a magyar férfi vízilabda-válogatott a spanyolországi Európa-bajnokságon: a horvátok és a szlovákok legyőzése után a vasárnap déli fellépésén a görögöket verte a gárda, méghozzá öt góllal.
2008. július 6. vasárnap 17:37 - Hírextra

Eredmény, A csoport, 3. forduló:
Magyarország-Görögország 8-3 (3-1, 2-2, 1-0, 2-0)
-------------------------------------------------
a góldobók: Kis G., Hosnyánszky 2-2, Biros, Kiss G., Benedek, Madaras 1-1, illetve Milonakisz, Szkizasz. H. Afrudakisz 1-1

A június végi, szombathelyi ING Kupán egy góllal, meglehetősen nyögvenyelős játékkal győzött Kemény Dénes legénysége a görögökkel szemben, és bár a felkészülés kellős közepén zajlott a magyarországi összecsapás, amikor még hivatalos csapathirdetés sem volt, egyáltalán nem ígérkezett sétagaloppnak a málagai Eb-meccs sem. Azzal együtt, hogy a két válogatott egymás elleni mérlege nyomasztó magyar fölényről árulkodott: a korábbi 56 mérkőzésből - egy döntetlen mellett - csupán egyetlen egyet veszített el, nevezetesen az 1997-es Világkupán, Athénban tudtak diadalmaskodni a hellének.

A szlovákok ellen megsérültek rendbe jöttek, Biros Péter és Varga Tamás is a kapitány rendelkezésére állt. A 4x8 percet a görögök kezdték jobban, vezetésüket Kis Gábor centergólja szüntette meg, majd Biros bombagóllal jelezte, hogy alapvetően tényleg jól van (2-1). Hosnyánszky Norbert a hovatovább megszokott távoli villámlöketeinek egyikével növelte az előnyt, de emberfórból a rivális is eredményes volt (3-2).

A második negyed első találata nem csupán 4-2-es állást eredményezett, de a meccs addigi legszebb gólját is: Kiss Gergely csavarral vette be a görög kaput. Nem mintha a következő, szintén balkezes találat - a csapatkapitány Benedek Tiboré - csúnya lett volna (5-2)... Büntetőből szépítettek a déliek, de a harmadik játékrészben ismét meglett a háromgólos különbség a csapat harmadik "balosa", Madaras Norbert révén (6-3). Elbizonytalanodtak a görögök, válaszolni képtelenek voltak, egészen a meccs végéig már nem zörrent a háló a remeklő Szécsi Zoltán mögött. A másodszor is eredményes Kis és az ugyancsak "önismétlő" Hosnyánszky jóvoltából alakult ki a 8-3-as végeredmény, így három csoportkör után is százszázalékos a magyar válogatott.
Hétfőn, 19:30 órától Montenegró következik a csoportriválisok közül.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását