2024. április 29. - Péter

Szetey szerint változás kell

Magyarországnak cselekedetben, politikai nézetben és gondolatokban is változatásra van szüksége, elég volt a félelemből és a gyűlöletből, a Meleg Méltóság Napja a magyar méltóság napja - jelentette ki Szetey Gábor volt személyügyi államtitkár a 13. melegf
2008. július 5. szombat 17:58 - Hírextra
A volt politikus, aki egy évvel ezelőtt államtitkárként nyíltan felvállalta homoszexualitását, úgy fogalmazott: olyan közemberekre van szükség, akik kiállnak igazukért, megvédik értékeinket, mert Magyarországnak európai és demokratikus országként el kell fogadnia a másikat.

Ugyanakkor elmondta azt is: azért távozott a politikából, mert nem lát esélyt Magyarország változására.

"Sokan vannak ellenünk, de ők a jobb Magyarországgal állnak szemben, és a Meleg Méltóság napja nem a Magyar Gárda meneteléséről, szélsőségesek gondolatairól szól, hanem arról, hogy melegnek, romának, zsidónak lenni, nem választás kérdése, viszont sorsunkat magunk irányítjuk" - mondta Szetey Gábor.

A volt politikus beszédét füttyel és bekiabálásokkal próbálta megzavarni néhány ellentüntető, akiket a rendőrök azonnal igazoltattak.

Az ellenvéleményről a volt államtitkár úgy vélekedett: vannak olyanok, akik mindent megtesznek, hogy ne honfitársként és emberként tekintsenek másokra. "Előbb a romák, a zsidók, majd a melegek, aztán a fogyatékosok, később azok, akiknek nem tetszik a nézése, ők válhatnak ellenséggé" - mondta. Megjegyezte: Amerikában 40 éve megtagadták a feketék szavazati jogát és ma a történelemben először jó esély van arra, hogy az Egyesült Államok elnöke egy tehetséges fekete politikus Barack Obama legyen. Ez az integráció, ez a felfogás kell Magyarországnak is - tette hozzá.

A budapesti Erzsébet téren szivárvány színű zászlókkal és ernyőkkel, a másság elfogadását hirdető transzparensekkel mintegy másfél ezer ember gyűlt össze, hogy elinduljon a Meleg Méltóság Napján zenei kíséret mellett az 56-osok terére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását