2024. május 2. - Zsigmond

Sok száz tűzoltó esküszik

A magyar tűzoltóság történetében másodszor tesz ünnepélyes esküt egyszerre csaknem 750 tűzoltó; a rendezvényt ma tartják a fővárosi Hősök terén.
2008. július 5. szombat 10:30 - Hírextra
Az új tűzoltók többségének belépésére a heti munkaidő csökkentése miatt volt szükség, a többiek kiképzése és állományba vétele pedig az utánpótlást szolgálja.

A leendő lánglovagokat több mint kétezer jelentkezőből válogatták ki orvosi, pszichológiai és pályaalkalmassági vizsgálattal. A 35 évnél fiatalabb férfiak két hónapos elméleti és két hónapos gyakorlati kiképzésen vettek részt. Magyarországon mintegy 8 ezer hivatásos tűzoltó van állományban, az országban 112 tűzoltóságon teljesítenek szolgálatot. A "vonulós", vagyis a tényleges mentési munkában résztvevő lánglovagok létszáma eléri a 6.500-at. Egy évvel ezelőtt szintén a Hősök terén tett egyszerre esküt több száz tűzoltó. Az akkorihoz hasonlóan a mostani rendezvényt is a tűzoltóság történelmi hagyományait és fejlődését bemutató látványelemek, a tűzoltógépjárművek korszakok szerinti bemutatása és a tűzoltóságok zászlóinak bevonulása teszi emlékezetessé.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az avatás idejére forgalomkorlátozást vezet be a Hősök tere környékén, így több, a térhez vezető kisebb utat lezárnak, de az intézkedés a Dózsa György út forgalmát nem érinti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását