2024. június 17. - Laura, Alida

Bezárják az Északi Járműjavítót

Bezárja az Északi Járműjavító telephelyét a MÁV-Gépészet Zrt., a társaság által telephely-racionalizálásnak nevezett átalakítással 338 munkavállaló munkahelye szűnhet meg csoportos létszámleépítés keretében, amennyiben nem vállalják a munkát a társaság többi telephelyén.
2009. augusztus 18. kedd 23:30 - HírExtra
A leépítésről kedden egyeztetett a munkaadó a munkavállalói szervezetekkel, amelyet követően a VDSZSZ Szolidaritás kifogást nyújtott be az intézkedés ellen. A szakszervezet azt állítja, hogy a munkáltató nem tett eleget a korábbi tárgyalások során tett ígéretének, miszerint minden dolgozó további foglalkoztatását biztosítja más telephelyeken.

A VDSZSZ közleményében úgy fogalmaz: a vezetésnek kellene legelőször távoznia a cégtől, hiszen az ő felelősségük, hogy az Északi Járműjavítót ingatlanpanama céljaira engedték át. A szakszervezet szerint ugyanis nem magyarázható másképp az igyekezet, amivel az amúgy nyereséges üzemegységet be kívánja zárni a munkáltató.

Dian József, a MÁV-Gépészet Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese az MTI-nek elmondta, a telephely megszüntetésére, illetve az egyes tevékenységek kihelyezésére azért van szükség, mert az Északi Járműjavító, valamint a társaság szolnoki járműjavító telepe csupán kapacitása 25-30 százalékán működik, nincsenek megrendelések a jövő évre, ugyanakkor a Pest megyei Északi Járműjavító üzemeltetési költsége évente 1,1 milliárd forint.

Kiemelte: a telephely valamennyi - több mint 700 - munkavállalójának felajánlották, hogy máshol biztosítanak számukra munkát, azonban 338-an eddig nem vállalták, hogy más telephelyre járnak dolgozni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását