2024. május 16. - Mózes, Botond

Az MSZP megvédi Budapestet a Fidesztől

A Fidesz hadat üzent Budapestnek, a főváros költségvetése 11,7 milliárd forintot bukott egyetlen nap leforgása alatt - közölte Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje hétfőn az MTI-vel, széleskörű összefogást kezdeményezve "a Fidesz hülyeségének áradása" ellen.
2010. június 7. hétfő 16:16 - HírExtra
A szocialista főpolgármester-jelölt közleményében azt írta: valódi demokrataként meg fogjuk védeni Budapestet a Fidesz fővárosellenes politikájától. Mint közölte, az elmúlt hét a rendkívüli helyzetek, "a hadüzenetek hete volt". Úgy fogalmazott: "a debreceni Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke és Szijjártó Péter Orbán Viktor magyar hangja hadat üzent Budapestnek és Magyarországnak", a fideszes politikusok "kijelentéseikkel kárt okoztak a devizahiteleseknek és veszélybe sodorták több százezer család jövőjét, megélhetését, otthonát".

Csak Budapest költségvetése 11,7 milliárd forintot bukott egyetlen nap leforgása alatt. "Ez azt jelenti, hogy minden fővárosi, csecsemőtől a legidősebbekig fejenként 6.900 forintot veszített" - írta Horváth Csaba, aki szerint "a hülyeség áradása azóta is megállíthatatlan".

A kormány rendkívüli háromnapos ülésére utalva megjegyezte,
"most három napon át ötletelnek és próbálnak kimenekülni a maguknak állított csapdából, de a helyzet csak rosszabb lesz: ma már minden elemző Magyarország új kormányának hitelvesztéséről beszél". Szerinte olyan sok hibát látni, hogy már azon sem lehetne meglepődni, ha "ez a sok forintellenes mellébeszélés tudatos lenne, spekulációs érdekeket szolgálna. Ez pedig nem más a fideszes politikusoktól, mint saját képviselői esküjük elárulása".

Hangsúlyozta: "valódi demokrataként meg fogjuk védeni Budapestet a Fidesz főváros-ellenes politikájától", ezért kezdeményezte, hogy az MSZP budapesti és országos vezetése már hétfőn kezdje meg az előkészítését és folytasson tárgyalásokat a következő egy hónapban minden politikai párttal és civil szervezettel, amelynek az MSZP-hez hasonlóan fontos a város fejlődése, biztonsága, szabadsága és sokszínűsége.

"Van programom, vállalom a megmérettetést, de ha szükséges, kész vagyok magam is támogatni akár egy olyan összefogás civil jelöltjét, amely összefogásban minden baloldali, liberális, szociáldemokrata, zöld vagy mérsékelt konzervatív politikai és civil erő felsorakozik" - írta.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke egy debreceni konferencián múlt csütörtökön azt mondta, hogy a cél most a közvetlen államcsőd elkerülése, hozzátéve, hogy "szűk esélyünk van arra, hogy elkerüljük Görögország helyzetét". Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője pedig pénteken jelezte, nem tartja túlzónak a Fidesz ügyvezető alelnökének kijelentéseit az államcsőddel összefüggésben. A nyilatkozatokra esni kezdett a forint árfolyama, a budapesti tőzsdeindex csütörtökön és pénteken is mínuszban zárt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

kellmi
2010. június 7. 17:35
A bukott mszp jobban tenné,ha nem avatkoznának bele a hozzáértők munkájába,és visszaadnák az ellopott és offsorba menekitett pénzeket....biztosan azonnal javulna a helyzet!!!
Tehát:AZONNAL ELSZÁMOLTATÁST ÉS VAGYONELKOBZÁST AZ UTÓBBI 8 ÉV RABLÓBANDÁJÁVAL!!!MEGGYŐZŐDÉSEM,HOGY CSAK EZ SEGIT,MERT AMI SZEMETET EZEK A BOLSEVIKOK HAGYTAK,ABBA BÁRMELY MÁS ORSZÁG GAZDASÁGA IS BEDŐLNE!!!!!
H.K.
2010. június 7. 17:27
Elmentek már a picsába mindahányan vagytok. Csak a károkat tudjátok okozni mindannyian. Mindegy, hogy maszop vagy fityesz. Csak a szart csináljátok. Elegem van belőletek. Polgármesteri választásokon kizárólag Jobbikos jelöltre fogok szavazni...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását