2024. május 2. - Zsigmond

Győztek a Kemény-legények

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-9-re nyert a világbajnok horvátok ellen a Málagában zajló Európa-bajnokság nyitófordulójában.
2008. július 5. szombat 09:18 - Hírextra
A csoport, 1. forduló:

Magyarország-Horvátország 10-9 (2-1, 3-3, 2-1, 3-4)

góldobók: Madaras 3, Biros, Molnár 2-2, Benedek, Hosnyánszky, Varga T. 1-1, illetve Barac, Buric 2-2, Vrdljak, Smodlaka, Dogas, Markovic, Jokovic 1-1

A két ország legjobbjai közötti örökmérleg jelentős magyar fölényt mutatott. Az eddigi 42 összecsapásból tudniillik - a 7 döntetlen mellett - 27 győzelmet jegyzett a piros-fehér-zöld színekért küzdő alakulat, míg a délieké csak 8-at. Ráadásul a legutolsót, a 2007 nyarán vívott Világliga-ütközetet is a Kemény-gárda nyerte, igaz, tétmeccsen viszont a horvátok örülhettek legutóbb, amikor is tavaly tavasszal, a melbourne-i világbajnoki döntőben hosszabbítás után ők kerekedtek felül 9-8-ra.

A málagai vízi csata magyar góllal indult, Madaras Norbert bombája célba ért (1-0), majd ugyanő juttatta előnyhöz ismét a gárdát (2-1), s mesterhármasát Biros Péter "rontotta el", aki a harmadik találatot jegyezte. 4-3 után Benedek Tibor (5-3), az 5-4-et követően pedig, a harmadik negyedben, Biros - egészen pazar húzással -, utána pedig Molnár Tamás villant (7-4). Kár, hogy a parádés menetelést a legutolsó másodpercben megakasztották a horvátok (7-5). A záró 8 percben folytatta kitűnő játékát a magyar válogatott, s a rivális "közeledése" (7-6) nyomán Hosnyánszky Norbert vágta be a labdát kíméletlen pontossággal és erővel, míg Molnár kis magyaros fineszt is belevitt remek találatába (9-6). 9-7-nél Varga Tamás is beköszönt, s bár 10-7 után a jól hajrázó horvátok 10-9-re felzárkóztak ugyan, egyenlíteni már nem tudtak. Nagyszerűre sikeredett tehát a bemutatkozás, bár Kemény Dénes szövetségi kapitány igen visszafogottan nyilatkozott a mérkőzést követően: "Nagyon meleg volt a víz, mindkét csapat tudása alatt játszott, igaz, ez a kezdő csoportmeccsünk volt. Az olimpiára készülünk."

Ratko Rudic horvát szövetségi kapitány:

"Volt sanszunk az egyenlítésre 6-7-nél, de hibáztunk. A hibáinkat pedig jól kihasználta a magyar csapat, amely megérdemelten nyert, még ha a végén nyílott is lehetőségünk a 10-10-hez."

A szombati folytatásban a szlovákok következnek, 11 órától.

A magyar női válogatott is bemutatkozik: némi "átfedésben" a férfiakkal Stieber Mercedesék déli 12 órától az olaszokkal játsszák első csoportmérkőzésüket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását