2024. május 3. - Tímea, Irma

62 éves a bikini

1946. július 5-én nagyot fordult a világ, már ami a strandokat illeti. A bikini hivatalos története szerint ekkor mutatták be Párizsban a Louis Réard és Jacques Heim által megálmodott és megvalósított kétrészes fürdőruhát.
2008. július 5. szombat 19:59 - paulson
Persze a modern bikinire emlékeztető ruhadarabokról az antik görögök és a rómaiak korából is maradtak fent ábrázolások, mondhatnák úgy is, hogy a modern bikini ünnepli ma a születésnapját.

Köszöntésére stílszerűen a legendás magyar Bikini együttest hívtuk segítségül. A csapat 1982-ben alakult, ekkoriban sajátos punk-rock zenét játszottak. Talán ez annyira nem meglepő, hiszen egészen 1985-ig a Beatrice frontembere, Nagy Feró volt a Bikini énekese is.

A mikrofont D. Nagy Lajos vette át tőle, az új emberek valamennyire átformálták a zenekar stílusát is: elmozdultak az alternatív, új hullámos vonal felé. A nyolcvanas évek második felében aratott sikereik után rosszabbul indultak számukra a kilencvenese évek: 1992-ben fel is oszlottak. Szerencsére a magyar zene- és Bikini rajongók örömére 1997-ben újra összeálltak. Épp tavaly nyerték el a Fonogram gálán az „Év hazai rock albuma” címet.

Szombaton mi mást hallgathatnánk meg tőlük, mint a sokak számára hamarosan aktuális kérdést tárgyaló,  a „részegen ki visz majd haza?” problémakört felvető dalt.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását