2024. május 14. - Bonifác

Újabb FSZEK-fiók Újpalotán

Az egykori Pajtás étterem helyén nyílt meg a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) legújabb, újpalotai fiókja, amelyet pénteken ünnepélyes keretek között adtak át Budapesten. Schneider Márta példaértékűnek nevezte a FSZEK 2002-ben indított könyvtárfejlesz
2008. július 4. péntek 13:32 - Hírextra
Hangsúlyozta: a fejlesztés ösztönzést és ötleteket adhat az új, országos könyvtárfejlesztési tervek készítőinek.

A siker titkaként az elektronikus fejlesztésekre utalva azt jelölte meg, hogy ezen új intézmények már számos modern szolgáltatást nyújtanak, és újfajta olvasói igényeket elégítenek ki.

Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes a hamarosan 40 éves újpalotai lakótelep "előszületésnapi" meglepetésének nevezte az új, 670 négyzetméteres könyvtárat. "A főváros büszke a FSZEK működésére és fejlesztéseire, többek között a főváros ékévé vált Baross téri épületre" - hangoztatta a politikus, és ígéretet tett arra, hogy a főváros a jövőben sem fog kihátrálni az intézmény fejlesztései mögül.

Fodor Péter, a FSZEK főigazgatója kiemelte: hosszú évek mulasztását pótolja a kerület, a főváros és a könyvtár az újpalotai fiók megnyitásával, mivel a hatalmas lakótelepen eddig nem működött megfelelő bibliotéka.

Hozzátette: ezzel a megnyitóval lezárul a FSZEK 2002 óta zajló fejlesztési koncepciója, amelynek köszönhetően egyebek mellett Békásmegyeren, Csepelen és Budafokon látogathatnak új, korszerű könyvtárat az olvasók. A főigazgató jelezte: elkészült már a FSZEK 2013-ig szóló új fejlesztési terve, amelyet a Fővárosi Közgyűlés kulturális bizottsága már áttekintett és támogatásáról biztosította az intézményt.

Az újpalotai városrész központjában, a Zsókavár utcában kialakított, akadálymentesen megközelíthető könyvtár 35 ezer dokumentummal, könyvekkel, CD-kkel, videókkal, DVD-kkel és hangoskönyvekkel várja a látogatókat. A tágas térben 39 férőhelyes olvasóterem, folyóirat-olvasó, internet-hozzáférés és e-olvasótermi szolgáltatások állnak a látogatók rendelkezésére, de megkülönböztetett figyelmet fordítanak a gyermekek, a tanulók, a hallgatók és a kismamák igényeire
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását