2023. január 27. - Angelika

Százmilliót bukhat Pécs

Pécs szocialista vezetésű önkormányzata a közelmúltban értékesítette a Milton Group spanyol befektető csoportnak a közel két évtizede üresen álló "magasházat".
2008. július 4. péntek 08:18 - Hírextra
Az ingatlanért a spanyol befektető csoport nettó 410 milliót fizet, ám aligha valószínű, hogy a város ennyivel gyarapszik majd. Az önkormányzat ugyanis a Miltonnal olyan szerződést kötött, amelyben vállalta, hogy tehermentesen adja át az ingatlant. A ház tetején viszont három távközlési cég is bérleti szerződéssel üzemeltet antennákat, amelyeknek eltávolítását a pécsi önkormányzatnak kell megoldani.

A három cég közül a Drávanet esetében a költözése tízmillió forintba is belekerülhet, míg a Magyar Telekomnál ez elérheti a százmillió forintot is, amit még megtoldhat a Miltonnak fizetendő kötbér is, ha nem sikerült időben lebonyolítani a költözést. A Pannon bérleti szerződése közel egy év múlva lejár, így az áttelepítés költségét a szolgáltató állja - tudta meg a lap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását