2024. április 27. - Zita

Nevük van a gólyáknak

Immár nem csak egyedi jelölőgyűrűjük, hanem nevük is van a nagyhalászi gólyáknak. Az internetes névadás a héten zárult le. A Magyar Madártani Egyesület (MME) két felnőtt gólyának és négy fiókájuknak keresett nevet.
2008. július 4. péntek 11:15 - Hírextra
Az interneten meghirdetett névadási akció sikeres volt, az első körben több százan ajánlottak neveket. A második szakaszban minden madárhoz tíz-tíz nevet rendeltek és ezekre lehet voksolni a http://nagyhalaszgolyakamera.blogspot.com/2008/07/harmat-s-halsz-s-fikik-csenkesz-csaln.html című honlapon.

A szavazás a héten zárult le. A gólyapapának a legtöbben a Halász nevet adták, összesen 717 voks érkezett. A gólyamama a Harmat megszólítást érdemelte ki 720 szavazat alapján. A fiókák a korábbi HX827, HX828, HX829 és HX830 betű-szám kombináció helyett Csenkesz (720 szavazat), Csalán (1311 szavazat), Cseresznye (760 szavazat) és Csucsor (2560 szavazat) neveket viselik immár.

"A fiókák nyolchetesek és várhatóan a hétvégén vagy utána pár nappal kirepülnek a fészekből. Még egy-két hétig visszajárnak a szülőkhöz, de egyre önállóbbakká válnak" - mondta az MTI-nek Nagy Károly, az MME munkatársa.

A szakértő a weboldalon blogot vezet a gólyákról, amelyet a későbbiekben sem hanyagol el, továbbra is végigköveti a nagyhalászi gólyák életét. Télen pedig azt tervezi, hogy egyéb gólyákkal kapcsolatos információkról ír, hogy akkor se maradjanak információ nélkül az érdeklődők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását