2024. április 20. - Tivadar

A segélyezettek munkát találtak

A jászladányi önkormányzat és egy munkaerő-közvetítő cég alkotta társulás akciójának eredményeként az első körben 10-15 segélyen élő helyi lakos talált munkát, 39 embertől viszont együttműködés híján megvonják e juttatást - közölte a település polgármeste
2008. július 4. péntek 18:50 - Hírextra
Elsőként azok dolgozhatnak egy jászberényi üzemben, akik már sikeresen átestek a kötelező üzemorvosi vizsgálaton. Őket turnusokra bontva követi majd a többi munkára jelentkező - tette hozzá Dankó István.

Az elöljáró jelezte: ugyanakkor 39 embertől megvonják a segélyt, mert a tértivevényes levélben kiküldött értesítés ellenére nem jelentek meg a tájékoztatókon, távolmaradásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, illetve nem vállalták a munkavégzést.

Jászladányban jelenleg 439 aktív korú helyi polgár részesül segélyben. Az önkormányzat a munkaerő-közvetítő cég révén először annak a 314 embernek ajánlott kereseti lehetőséget, aki betöltötte a 18. életévét és elvégezte az általános iskolát. Június 18-án és 19-én ebből a csoportból 272-en jelentkeztek a felhívásra, és akkor 242-en jelezték, vállalnák a munkát a megjelölt jászberényi üzemben. Oda-vissza utaztatásukat a munkaerő-közvetítő cég oldja meg.

Esetükben a szalag melletti betanított munkáért járó bruttó órabér 450 forint körül mozog, ezen felül jogosultak műszakpótlékra is. A jelenleg segélyből élő falubeliek közül azoknak, akiknek elhelyezkedési kilátásai a legrosszabbak, közmunkát ajánlottak fel. Nekik parlagfüvet kell majd irtaniuk, a pénzt a regionális munkaügyi központ biztosította, a munka szervezése folyamatban van. A tájékoztatóra mind a 85 embert kiértesítették, 78-an megjelentek, és kettő kivételével, akik időközben kismamák lettek, vállalták a munkát.

Dankó István a kezdeti tapasztalatok kapcsán elmondta, szerinte mindenképpen gyorsítaná a segélyezettek visszavezetését a munka világába, ha az önkormányzatok saját maguk is foglalkozhatnának munkaerő-közvetítéssel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását