2024. április 29. - Péter

Horn Gábor is együtt lesz a melegekkel

Horn Gábor is részt vesz a szombati melegfelvonuláson. Ezt maga az SZDSZ ügyvivője mondta az MTI-kérdésére pénteken. A politikus elmondta: ebben a helyzetben, amikor a másság tisztelete sokak számára megkérdőjeleződik, nagyon fontos az emellett való kiáll
2008. július 4. péntek 18:47 - Hírextra
A párt Új Generáció nevű ifjúsági szervezete egy nyitott platós teherautóval vesz részt a melegfelvonuláson - mondta a távirati irodának Léderer András, a szervezet elnöke.

Rajtuk kívül a tervek szerint megjelenik a helyszínen Mohácsi Viktória, az SZDSZ EP-képviselője is. Mohácsi Viktória úgy nyilatkozott, hogy ha akkor kiáll, amikor a romákat diszkriminálják, akkor ugyanilyen fontos, hogy a melegek mellett is kiálljon.

A politikus hozzátette, hogy az utóbbi időben a romák, illetve a melegek ellen elkövetett Molotov-koktélos támadások kísértetiesen hasonlítanak egymásra, és azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy ugyanazok a személyek vagy csoportok állnak mögöttük.

Mohácsi Viktória azt is elmondta, hogy több, nem magyar EP-képviselő is jelezte neki a közelmúltban, hogy részt szeretnének venni a budapesti melegfelvonuláson.

A Szivárvány Misszió Alapítvány által szervezett melegfelvonulás az Erzsébet térről indul szombat délután az Andrássy úton keresztül az ´56-osok terére. A demonstrációval egy időben, ugyanezen az útvonalon, csak ellentétes irányban egy másik felvonulás is lesz, amelyet egy magánszemély jelentett be. A Regnum Marianum emlékműtől indulók az Andrássy út szervizútján haladnak majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását