2024. május 3. - Tímea, Irma

250 ezer a nyomravezetőnek

Negyedmillió forintot ajánlott fel a gárdonyi önkormányzat annak, aki nyomra vezeti a hatóságot az üdülőváros központjában történt szoborlopás ügyében - értesült a HavariaPress. A Fejér megyei városban kedden reggel fedezték fel, hogy ellopták a bronzfeje
2008. július 4. péntek 07:26 - Hírextra

A körülbelül 25 kilós bronz szoborfej egy gránit talpazaton állt, és még egy éve sincs, hogy felállították: az emlékmű 2007. október 23. óta ékesítette a város egyik főterét. Az ismeretlen elkövetők a bronzszobor megszerzése érdekében még a gránit talapzatot is megrongálták, így a teljes kár meghaladja az egymillió forintot is. Az emlékmű megrongálása és ellopása miatt a város önkormányzata feljelentést tett a rendőrségen ellen, egyúttal 250 ezer forint jutalmat ajánlottak fel a nyomravezetőnek. Mindemellett a helyi lakosok - az emlékmű megrongálása és ellopása, valamint a színesfémtolvajlás ellen tiltakozva - ma, csütörtökön este fél nyolckor előre bejelentett demonstrációt tartanak a gárdonyi katolikus templom előtti Hősök terén.

Sajnálatos módon ez az eset már nem áll egyedül a városban: az elmúlt év őszén az újjáépítésre tervezett agárdi országzászló alapkövénél követtek el rongálást ismeretlenek, nemrég pedig egy fél méter magas, verekedő kakasokat ábrázoló bronzszobrot loptak el ismeretlenek egy agárdi hotel elől.

Forrás: havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását