2024. május 2. - Zsigmond

Megszállják a boszorkányok Szegedet

Ismét megszállják a boszorkányok Szegedet - ígérték a csütörtöki sajtótájékoztatón a szervezők. Tavaly hagyományteremtő szándékkal hívták életre a programot, amelyben idén már a jóslatok és a mágia mellett a boszorkányság történelme is szót kap.
2008. július 3. csütörtök 16:47 - Hírextra
A július 9-én kezdődő ötnapos programsorozat alatt, a szegedi Árpád téren mindenki megismerkedhet a boszorkányhagyományokkal, a használt eszközökkel és legnevesebb képviselőikkel is.

Az első napon, szerdán a megnyitót követően a díszvendégek, Lui Padre mestermágus, Szegedi Erika Főboszorkány és Mária, a Viharsarok boszorkánya köszönti és áldja meg a résztvevőket. Ezzel kezdődik az öt napig tartó mágikus fesztivál.

A szervezők idén minden napot egy, a boszorkányok számára fontos személynek szentelnek. Így a nyitó nap Lucretia Borgia emlékét eleveníti fel, ekkor a bájitalokról és a gyógyító kövekről tanulhatnak az érdeklődők.

Csütörtökön Szent Amáta csodatételeit ismerhetik meg a résztvevők, illetve lesz gyógyítás kézrátétellel, vagy auratisztítás és időutazás.

Pénteken Lilit, a boszorkányos szépség napja lesz. Ekkor lehetőség nyílik a boszorkányos ételek és italok kóstolására, és este a színpadra állnak azok a szegedi sportolók, akiket megáldanak az erővel rendelkező mágusok.

Szombaton Izabella, a XIV. századi francia varázslónő uralja majd a napot. Boszorkányszertartásokról és boszorkányperekről tudhatnak meg többet a térre kilátogatók. Ezen a napon lesz a feketemacska-szépségverseny, illetve az I. Szegedi Éjkirálynő-választás is.
A zárónapon a történelmi díszvendég Eugenius Évrarde XIV. századi alkimista lesz, s a bájitalokról és például az aranykészítésről tanulhatnak majd az érdeklődők. Vasárnap este egy igazi boszorkány esküvő zárja a programsorozatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását