2024. április 28. - Valéria

Tájfutás a Gerecsében

A nőknél a kassai Martina Rákayova, a férfiaknál az Egri Testedző Club versenyzője, Kovács Ádám nyerte szerdán a tájfutó világranglista-futamot a Gerecsében, Tarján mellett, a Pest-kőn.
2008. július 2. szerda 14:29 - Hírextra
A 22 ország 1200 sportolójának részvételével Tatán és környékén zajló ötnapos tájfutó Hungária Kupa első napján rendezett világranglista-futamon a nőknek nyolc km-s pályán tizenkilenc ellenőrzőpontot kellett érinteniük.

 A győztes Rákayova 62:40 perc alatt teljesítette a távot, a második Szerencsi Ildikó (Szegedi Vasutas SE, 65:15 p), a bronzérmes pedig a finn Annika Björk (73:44 p).

A férfiak pályája 13,6 km volt, 27 ellenőrzőponttal. Kovács Ádám 90:48 perces eredményt ért el, a második Gösswein Csaba (Postás SE, 98:23 p), a harmadik Vonyó Péter (Pécsi Vasutas SK, 99:35 p) lett. A legjobb külföldi, a szerbiai Vladimir Matuski ötödikként, a legtávolabbról, Új-Zélandról érkező versenyző, Neil Kerrison hatodikként ért célba.

A 33. tájfutó Hungária Kupa csütörtökön szintén Tarján térségében, a Gerecse markáns domborzatú terepén folytatódik. Pénteken Tatán, a Cseke-tó és az Angolpark természetvédelmi területén a kívülállók számára is látványos, rövid távú parkversenyre kerül sor, az utolsó két napon pedig Dunaszentmiklós környékén, meredek oldalak, sziklák, sziklafalak között versenyeznek a tájfutók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását