2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Felújítják az Oroszlános kutat

A Belvárosi Önkormányzat saját költségén letisztíttatja az V. kerületi Vörösmarty téren álló Oroszlános kutat, mert a korábbi ígéretek ellenére a Fővárosi Önkormányzat ennek érdekében nem tett lépéseket - közölte Rogán Antal Belváros-Lipótváros polgármest
2008. július 2. szerda 13:40 - Hírextra
A Vörösmarty tér fenntartója a főváros, ezért több alkalommal kértük a kút rendbehozatalát, de az ígérteken kívül nem történt semmi - mondta Rogán Antal.

Mint rámutatott, évek alatt a kút felülete több helyen sötéten elszíneződött, réseiben kinőtt a gaz, és graffitik is vannak rajta.  Belvárosi Önkormányzat úgy döntött, hogy a saját költségén elvégezteti a tisztítást, amely 1 millió 600 ezer forintba kerül - közölte a fideszes polgármester.

A munkálatok egy hétig tartanak. A kutat - mint mondta - ellátják egy olyan felülettel, amely alkalmas arra, hogy a graffitik ellen védelmet nyújtson.

Tarlós István, a fővárosi Fidesz-KDNP frakció vezetője azt hangoztatta: a leromlott állapotban lévő kút szimbolizálja azt az általános rendetlenséget, mai a városban van. A rendetlenség megnyilvánul a szervezetlenségben, a közterületek és a közbiztonság állapotában - mondta.

A szobor rendbehozatala - mint hangsúlyozta - "legyen egy üzenet a jövőre". A sajtótájékoztató után Rogán Antal és Tarlós István jelképesen megkezdte a kút tisztítását egy magas nyomású fecskendővel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását