2024. május 5. - Györgyi

A felperes lebuzizta

"Veszélyes tárggyal elkövetett testi sértés" címén 10 ezer svájci frank jóvátétel megfizetésére kötelezte egy svájci bíróság az Egyesült Arab Emírségek elnökének fivérét, aki öt éve egy genfi luxusszállodában véresre vert egy férfit, mert az visszautasíto
2008. július 2. szerda 07:15 - Hírextra
Ha Falah bin bin Zajid an-Nahjan sejk nem fizetné meg a bírságot, 100 napra börtönbe kerülhetne. A sejket ezen kívül kötelezték a perköltség megtérítésére és 540 ezer svájci frank felfüggesztett pénzbírságot is kiróttak rá, amelyet akkor kell megfizetnie, ha még egyszer törvénysértést követ el Svájc területén.

A sejk, aki 2003-ban még az akkori emirátusi uralkodó fia volt, egy üveg Dom Perignon pezsgőt küldött "szerelmi ajándékként" Silvano Orsi olasz-amerikai üzletembernek, aki azonban visszautasította a közeledést. Falah bin bin Zajid an-Nahjan ekkor lerántotta a nadrágszíját és fémcsatos övével véresre verte a La Réserve nevű fényűző genfi szálloda másik vendégét.

A sejk elismerte, hogy dühében levette a nadrágszíját, miután a felperes lebuzizta őt, de tagadja, hogy ütlegelte volna a sértettet. Ügyvédei szerint Orsi csak haszonlesésből jelentette fel a sejket, aki egyébként nem jelent meg a tárgyaláson.

Az ügyész 1 millió svájci frank jóvátételt indítványozott arra hivatkozva, hogy az áldozat belerokkant az elszenvedett testi sértésekbe és a poszttraumás stresszbe. A sejk fivére, Kalifa bin Zajid an-Nahjan 2004-ben, apjuk halála után lett elnök a dúsgazdag öbölmenti olajországban, ahol törvény tiltja a homoszexualitást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását