2024. április 19. - Emma

Milliók egyforintosokból a rákos gyerekeknek

Eddig 6 015 504 forint gyűlt össze a daganatos beteg gyermekeket segítő Tegyünk együtt a gyermekekért elnevezésű programban azokból az egyforintosokból, amelyet a Danone Kft. ajánlott fel a kezdeményezés keretében, a június 15. és július 31. között értéke
2008. július 1. kedd 19:19 - Hírextra
Ebben az évben a kezdeményezés fő irányvonala az a Klinikai Táplálkozási Program, amelynek célja, hogy segítse a kilenc magyarországi gyermekonkológiai és rehabilitációs központot olyan kutatások, táplálkozási programok, felvilágosító tevékenységek kidolgozásában és megvalósításában, amelyek segítségével elérhető, hogy csökkenjen a daganatos beteg gyermekek kezelések alatti alultápláltsága és megelőzhető a kezeléseket követő elhízásuk - tudatta közleményében az élelmiszeripari cég.

Az idei TEGY érdekes színfoltja az Add a hangod mozgalom. A www.addahangod.hu honlapon a beteg gyermekeket támogató szöveget lehet felmondani vagy egy közismert népdal énekelhető el, ezzel bárki kifejezheti szimpátiáját a rákbeteg gyermekek iránt.

Ha a kezdeményezés keretében sikerül elérni azt, hogy tízezer ember adja a hangját, akkor a TEGY program keretében történő jótékony gyűjtés összege mellé, az idén további egymillió forintot adományoz az élelmiszeripari cég a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára. A jótékony ügyhöz nemrégiben csatlakozott Csisztu Zsuzsa, majd Moór Bernadett és Kowalsky is a kezdeményezés mellé állt.

Az immár 10 éve működő Tegyünk együtt a gyermekekért (TEGY) program által eddig biztosított több mint 191 millió forint az elmúlt években több mint hétezer esetben segített a daganatos gyermekek kezelésében illetve gondozásában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását