2023. június 2. - Kármen, Anita

Még hét új mentőállomás készül

A kedden átadott csepelin kívül, idén még hat mentőállomás átadását tervezi az Országos Mentőszolgálat (OMSZ). A csepeli mentőállomás felújításához az Egészségügyi Minisztérium mintegy 60 millió forinttal, a helyi önkormányzat pedig 30 millió forinttal já
2008. július 1. kedd 19:47 - Hírextra

A 310 négyzetméter alapterületű bázison - amely az ügyeletet is működtető szakorvosi rendelővel közös épületben kapott helyet - négy mentőkocsi teljesít szolgálatot.
Még az idén várhatóan lesz bázis Tápiószelén, Tüskeváron, Nagyvázsonyban, Emődön, Enyingen és Mosonmagyaróváron. Ezen beruházások összköltsége 300 millió forint, amiből az állami támogatás 215 millió forint.

A Nemzeti Fejlesztési Terv keretében 2013-ig további 23 mentőállomás létesítését tervezik több mint kétmilliárd forintért. A bázisok megléte ahhoz szükséges, hogy a mentőszolgálat eleget tudjon tenni a riasztástól számított 15 perces kiérkezési időnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását