2024. április 27. - Zita

Klónozott mentőkutya

Rövidesen klónozni fogják azt a mentőkutyát, amely a New York-i Világkereskedelmi Központ ellen 2001. szeptember 11-i merénylet után több ember életét is megmentette - jelentette be kedden az a kaliforniai cég, amely egy dél-koreai laboratóriummal közösen
2008. július 1. kedd 19:55 - Hírextra

A Trakr névre hallgató németjuhászt, amely gazdájával, James Symingtonnal Los Angelesben él, a BioArts International választotta ki mint a klónozásra legméltóbb négylábút egy pályázaton, amelyen a tulajdonosoknak felkínálták: ingyen állítják elő kedvencünk másodpéldányát.
James Symington elmondta: kutyájával az első mentők között érkeztek a helyszínre a szeptember 11-i terrortámadások után. Ők bukkantak rá az utolsó túlélőre 9 méternyi törmelék alatt.

Trakr most 15 éves, és egy degeneratív idegbetegség miatt a farát nem tudja mozgatni. A BioArts szerint betegségét a támadás színhelyén, a Ground Zerón belélegzett füst okozhatta.
"Trakr a mindenem. A legszebb ajándék, amit valaha is kaphattam, hogy tudom: egy darabja tovább él majd" - mondta el gazdája.

A BioArts a tervek szerint a jövő hónapban szállítja a kutyából levett DNS-mintákat dél-koreai partnerének, a Sooam Biotech Research Foundationnak. A klón várhatóan az év végéig világra jön.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását