2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Fidesz-közlemény: Orbán-Foley találkozó

Orbán Viktor, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnöke April Foley, az Egyesült Államok nagykövetének meghívására ebéden találkozott a Magyarországon legnagyobb befektetésekkel rendelkező országok nagyköveteivel.
2008. július 1. kedd 17:44 - Hírextra
A G-9 csoport – Amerikai Egyesült Államok, Ausztria, Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, Japán, Kanada, Németország, Olaszország – 2007 óta segíti a Transparency International munkáját Magyarország korrupciós kockázatainak felmérésében, a magyar parlamentáris, igazgatási, igazságszolgáltatási, választási és pártrendszer valamint a befektetői környezet átvilágításában.

A megbeszélésen szó esett a Fidesz számára kiemelkedően fontos korrupcióellenes küzdelem legfontosabb területeiről, így a közérdekű adatok nyilvánosságáról, az információszabadságról, a médiáról, a párfinanszírozásról, a közszolgálat átpolitizáltságáról, valamint az igazságszolgáltatás és a rendőrség korrupciójáról, az Állami Számvevőszék hatáskörének elégtelenségéről. Orbán Viktor kifejtette: a polgári kormány mindig betartotta az üzleti élet szereplőivel kötött valamennyi megállapodását, ami biztos alapot jelentett a kiszámítható és stabil gazdasági növekedéshez. A Fidesz elnöke ugyanakkor kijelentette: a jelenlegi kormány képtelen hatékony lépéseket tenni a korrupció visszaszorítása érdekében, inkább csak a nemzetközi kötelezettségeinknek való felszínes megfelelési törekvéseket lehet látni. A magyarországi befektetések, és így a munkahelyteremtés egyik legfőbb gátja továbbra is a korrupció, az ez ellen foganatosított intézkedéseknek pedig a nyilvánosság teljes bevonásával kell megtörténniük.

Szijjártó Péter
szóvivő
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását