2024. április 27. - Zita

Bort tankolt a trónörökös

Fehérborból párolt bioüzemanyagot tankol Károly brit trónörökös, aki a "zöld" energia térhódításának nagy híve.
2008. július 1. kedd 17:15 - Hírextra
A herceg londoni rezidenciája, a Clarence House most tette közzé a trónörökös tavalyi gazdálkodási adatait, és ebből kiderül az is, hogy Károly hazai bortermelők felesleges készleteiből kinyert bioetanollal járatja híres, tengerkék Aston Martin DB6 Volante kabrióját, amelyet édesanyjától, II. Erzsébet királynőtől kapott 21. születésnapjára.

A forradalmi üzemanyag csaknem 10 százalékkal hatékonyabb is, mint a hagyományos benzin, így az eredetileg 150 mérföld/órás (240 kilométeres) végsebességű veterán sportkocsi óránként akár 165 mérföld - 264 kilométer - megtételére is képes.

Az Aston Martin azonban így is meglehetősen szomjas: egyetlen mérföldre elegendő bioüzemanyagához a keddi The Sun ismertetése szerint 3,5 palack fehérborra van szükség.
A trónörökös az idei gazdálkodási beszámoló szerint az autózáson túl is nagyon komolyan veszi a környezetvédelmet. Tavaly csak londoni hivatalának új, szuperhatékony vízmelegítőire 285 ezer fontot (több mint 85 millió forintot) költött, a Clarence House személyzetének pedig hivatali bicikliket vásárolt.

Károly még arra is figyelt, hogy a farmjain tartott szarvasmarhák mindig friss füvet kapjanak tápok helyett, mert ezzel korlátozható az emésztés során keletkező szél mennyisége...

Az idén 60 éves trónörökös kiterjedt birtokainak bevétele tavaly 16,27 millió fontra emelkedett az előző pénzügyi évben mért 15,17 millió fontról. Különböző környezetvédelmi hozzájárulásai révén ugyanakkor a walesi herceg csökkenteni tudta adóját: 3,43 millió fontot fizetett be a kincstárba, ötezer fonttal kevesebbet, mint egy évvel korábban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását