2024. április 26. - Ervin

Szlovák bűnözők tűntek fel

A schengeni csatlakozás óta Mosonmagyaróváron és a szigetközi településeken megtöbbszöröződött a különböző vagyon elleni bűncselekmények száma és sok esetben a szálak a nyomozás során Szlovákiába vezetnek - írta hétfői számában a Kisalföld.
2008. június 30. hétfő 10:21 - Hírextra
Babos László alezredes, a mosonmagyaróvári rendőrkapitányság osztályvezetője a lapnak elmondta: a szomszédos országban a hatóság látókörébe került vagy körözött személyek előszeretettel jönnek át a határ túloldalára és próbálnak ily módon elbújni a felelősségre vonás elől. Ez a jelenség persze fordítva is igaz.

Az elmúlt időszakban számos ilyen esetben intézkedtek és működtek együtt a két ország rendőrségei - tette hozzá az osztályvezető.

Babos László tájékoztatása szerint az év első negyedében gépjármű-feltörési sorozat indult Mosonmagyaróváron és környékén. A nyomozás során kiderült, hogy az autókból ellopott bankkártyákkal több ízben Szlovákiában kíséreltek meg pénzt felvenni. Emellett több eltulajdonított mobiltelefont szlovákiai szolgáltató kártyájával helyeztek üzembe. Az adatok szerint vélhetően szlovák bűnözők követték el ezeket a cselekményeket - közölte az alezredes.

Egy mosonmagyaróvári garázsból eltulajdonított kocsit Pozsonyban találtak meg a napokban a szlovák hatóságok a nemzetközi körözés eredményeként - olvasható a lapban.

A szigetközi falvakban nagymértékben nőtt a besurranásos lopások, a lakásbetörések, a biciklilopások száma is. Több olyan bejelentés érkezett a rendőrséghez, miszerint idegen rendszámú autók jelentek meg a településeken "terepszemlét" tartani. Ezért a kapitányság folyamatosan figyeli az érintett településeket és számít a helybéliek odafigyelésére is - írta a lap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását