2024. március 29. - Auguszta

Streszt okoz a McLaren fellebezése

Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke szerint csupán "fölösleges stresszt" okoz a Mclaren-Mercedes fellebbezése, melyet a Forma-1-es Brazil Nagydíj után nyújtott be. A fellebbezés miatt kérdéses lehet a vb végereménye.
2007. október 22. hétfő 14:10 - Hírextra
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) előbb vizsgálatot indított annak gyanújával, hogy a Williams és a BMW-Sauber autóiba nem megfelelő üzemanyagot töltöttek, aztán úgy döntött, nem szankcionálja a két csapatot. A McLaren-Mercedes ennek nyomán nyújtott be fellebbezést. A két érintett csapat sorsa akár a vb-címet is befolyásolhatja. A német Nico Rosberg (Williams) negyedik, a lengyel Robert Kubica (BMW-Sauber) ötödik, a német Nick Heidfeld (BMW-Sauber) pedig hatodik volt a futamon, mögöttük ért célba a mclarenes Hamilton, aki ha előrébb kerülne, világbajnok lenne.

"A szabályok értelmében nem jár automatikusan másoknak a pont, he egyeseket kizárnak egy futamból" - nyilatkozott az elöljáró a Rai Uno rádióban.
A végső győzelmet az Interlagosban első, ferraris finn Kimi Ra:ikkönen szerezte meg, aki egy ponttal (110) előzte meg összesítésben Hamiltont (109) és a szintén mclarenes spanyol Fernando Alonsót (109).

"Hazudnék, ha azt mondanám, hogy igazán hittem egy ilyen győzelemben, de azért reménykedtem benne - vallotta be Montezemolo. - Mi voltunk a legerősebbek. Erőnk abban rejlett, hogy egy pillanatig sem mondtunk le a sikerről, nagyon akartuk ezt a címet. Nyolc év alatt hat győzelmet arattunk a pilóták versenyében és kilenc esztendő során hetet a konstruktőrökében. A különbség köztünk és a McLaren között az, hogy a miénk egy csapat, amelyben a versenyzők segítik egymást, és amelyben az egység jelenti az erőt a nehéz pillanatokban" - tette hozzá.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását