2024. április 25. - Márk

"Obama csókolja meg a seggem!"

Bill Clinton igazán dühös amiatt, hogy Barack Obama elütötte a feleségét a demokrata párt elnökjelöltségétől. Hiába szeretné az illinoisi szenátor, hogy az egykori elnök segítse a kampányát, Clinton állítólag azt mondta a barátainak: egy sima kérem nem el
2008. június 30. hétfő 19:12 - Hírextra
Barack Obama a hírek szerint valamikor a közeli napokban találkozik majd először Bill Clintonnal az óta, hogy gyakorlatilag elnyerte a Demokrata Párt elnökjelöltségét, mert megszerezte elegendő elektor támogatását.

Az illinoisi szenátor stábjában azonban nem nagyon bíznak abban, hogy a volt elnök valóban beszáll majd a kampányba. Bill Clinton ugyanis nagyon nem tudja megemészteni, hogy Obama elütötte a feleségét az elnökjelöltségtől - és a nemtetszésének hangot is ad.

Azon azonban még Clinton leglojálisabb hívei is megdöbbentek, amikor a volt elnök kijelentette: "Obamának meg kell csókolni a seggét", ha a támogatását akarja.

Környezete szerint Clinton a saját tekintélyét rombolja az ilyen ízléstelen kijelentésekkel, mások szerint azonban csak igyekszik tartani a távolságot a szenátortól, mert nem hiszi, hogy Obama megnyerheti a novemberi elnökválasztást.

Eddig személyesen nem is reagált arra, hogy Obama újságíróknak elárulta: szeretné, ha segítené a kampányát. A múlt héten, a szóvivőjén keresztül is csupán annyit üzent, hogy "természetesen minden tőle telhető és kértet megtesz" annak érdekében, hogy Obama legyen az Egyesült Államok következő elnöke.

Nyíltabban viselkedik viszont Obama, aki a múlt pénteken, Hillary Clintonnal tartott "egységesülési" találkozóján naivan sajnálkozott amiatt, hogy a volt elnök nem jött el az eseményre, amelynek idején Nelson Mandela születésnapi ünnepségén vett részt.

Közvetlen munkatársai szerint azonban Obamának egyelőre az a fontos, hogy erős szövetséget kössön Hillary Clintonnal - a békülés Billel majd lassan jön magától.
Forrás: Inforádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását