2024. április 26. - Ervin

Megszűnő buszjárat Budapesten

Megszűnik az Újbuda-busz július 1-jével, miután a XI. kerületi önkormányzat nem támogatja tovább a Gazdagréti lakótelepről induló és a helyi közintézményeket összekötő járatot. A BKV Zrt. hétfőn az MTI-vel azt közölte: továbbra is igyekszik a legjobb közl
2008. június 30. hétfő 12:57 - Hírextra

A közlekedési társaság közleménye szerint megszűnik az autóbusz-forgalom a Neszmélyi út Lapu utca és Balatoni út közötti, valamint Bocskai út, Karolina út és Rőf utca közötti szakaszán. A fontosabb közintézmények ugyanakkor más BKV-járatokkal továbbra is közvetlenül elérhetők lesznek, a kerületi rendőrség kivételével, ahová a helyieknek ezentúl többet kell gyalogolniuk.
Az Újbuda-busz csaknem öt éve, 2003 őszén indult útjára; az önkormányzat évi 15-24 millió forinttal támogatta a járat üzemeltetését.

A távirati iroda úgy tudja, a kerület a támogatást az útfelújítások miatti terelések, illetve a járat alacsony kihasználtsága miatt szüntette meg.
Az MTI egyelőre nem tudta elérni a felelős alpolgármestert, hogy megtudja, az Újbuda-járatot az útfelújítások után újraindítják-e.

Lakos Imre, a kerület alpolgármestere a távirati iroda megkeresésére a járat megszüntetését az alacsony kihasználtsággal és az útépítésekkel indokolta. Utalt arra, hogy a Móricz Zsigmond körtéri metróépítés és a lebontott Skála helyére elképzelt új városközpont építése miatt a járat nem tudja betölteni a meghatározott célt; azt, hogy az újbudaiak a kerületi intézményeket közvetlenül és gyorsan el tudják érni.
    

Közölte: az építkezések befejeztével, ha a kerületiek is igénylik, újraindítják az Újbuda-buszjáratot. Jelezte: a 2007 februárjában újraindított 239-es gyorsjárat a gazdagréti lakótelepen élőknek továbbra is közvetlen kapcsolatot biztosít a belvárossal.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását