2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kínai állta Szávay útját

A 15. helyen kiemelt Szávay Ágnes két játszmában kikapott a kínai Csie Csengtől (Zheng Jie), ezzel a nyolcaddöntőben búcsúzott a wimbledoni tenisztorna egyes küzdelmeitől, párosban azonban még versenyben van.
2008. június 30. hétfő 16:00 - Hírextra
A 36 perces nyitójátszmában a Vasas kitűnősége 3:4-ig remekül tartotta magát, bombaszervákkal sokkolta 25 éves ellenfelét, ám az apró, mindenhonnan tüzelő kínai ekkor elvette az adogatását. A sajátját két bréklabda ellenére egy vitatott ásszal sikerült hoznia, így 6:3-ra besöpörte a szettet.

A folytatásban a 19 éves magyar 2:1-nél jutott a meccs során első bréklabdájához, melyet rögtön ki is használt, majd néhány szép szervával 4:1-re elhúzott. A világranglistán 133. - korábban 27. - csengtui rivális azonban nem adta fel, minden rövidítést, átemelést befutott, kétszer is brékelte Szávayt, és sorozatban öt gémet hozva bejutott a negyeddöntőbe.

Wimbledon egyetlen magyarja hamarosan visszatér a hármas pályára, melynek utolsó mérkőzésén az orosz Dinara Szafinával az oldalán a szombaton sötétedés miatt félbeszakadt Sahar Peer, Viktoria Azarenka párossal csap össze. Az izraeli-fehérorosz duó 7:5-re nyerte az első szettet pénteken.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását