2024. április 28. - Valéria

Contador gondolkodik

Bár még nem mondott le arról, hogy idén megvédje elsőségét a Tour de France-on, Alberto Contador, a spanyolok kerékpárosa inkább már a 2009-es versenyre összpontosít, mert akkor már kaphat meghívót az eseményre csapata, a doppingbotrányok miatt "kegyveszt
2008. február 25. hétfő 13:10 - Hírextra
"Nagyon optimista vagyok, hogy a szervezők átlátják, a mostani Astana nem hasonlítható össze a tavalyival, teljesen átalakult, keményen küzd a doppingolás ellen. Remélem, hogy végül mégis indulhatunk az idei Touron" - mondta a cyclingnews című internetes szaklapnak Contador, akinek klubja a 2007-es doppingbotrány miatt kénytelen távol maradni az idei francia körversenytől.

"Amikor ősszel ide szerződtem, tudtam, hogy kockázatot vállalok, de a döntés egyszemélyi felelőse én vagyok. Megértem, hogy most sok szurkolóm azt szeretné, váltsak csapatot és próbáljam meg megvédeni Tour-elsőségemet, de nekik is meg kell érteniük engem: a csapat kapitánya vagyok!" - tette hozzá a klasszis, aki szerint akkor cselekszik a legjobban, ha úgy készül, mintha mégis indulhatna az idei Touron, ám a legfontosabb, hogy a 2009-es viadalon legyen ismét a csúcson.
A nemzetközi szövetség (UCI) a múlt héten jelezte, kész bírósághoz fordulni, hogy elérje: a Tour de France szervezői mégis adjanak indulási engedélyt az Astanának.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását