2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Aragones: hittünk magunkban

Az EB győzelem után Aragones, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya a kiegyensúlyozott játékot hangsúlyozta, német kollégája, Joachim Lőw pedig elismerte hogy a spanyolok fantasztikusan játszottak.
2008. június 30. hétfő 07:43 - Hírextra
Luis Aragonés, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya:

"Hittünk magunkban, hogy megszerezhetjük az aranyérmet. Mindenki remekül elvégezte a rábízott feladatot és megérdemelten nyertünk. Úgy godolom az egész tornán mi nyújtottuk a legjobb teljesítményt, nálunk nem voltak hullámvölgyek és a döntőben is jobban játszottunk ellenfelünknél. Gyorsabbak és pontosabbak voltunk a németeknél, sokkal több helyzetet dolgoztunk ki. Fantasztikusan jó csapatom van, támadásainkkal szemben egyetlen válogatottnak sem volt ellenszere. Korábbi döntésemen nem változtatok, nem folytatom tovább a munkát a válogatott élén. Az Eb előtt megállapodtam a szövetséggel arról, hogy nem hosszabbítjuk meg a szerződésem."

Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya:

"El kell ismernünk, a spanyolok fantasztikusan játszottak, több helyzetük volt és teljesen megérdemelten nyertek. Az első 15-20 percben nem volt gond, utána azonban eladott labdákkal és súlyos hibákkal felhoztuk az ellenfelet és teljesen elvesztettük a fonalat. A második játékrészben nagyobb nyomást gyakoroltunk a spanyolokra, de igazán komoly helyzetünk nem volt. Reménykedni az utolsó percig reménykedtem az egyenlítésben, de a játékunkban nem volt benne a gól, igazán abban bízhattunk csak, hogy ellenfelünk hibázik, ez azonban nem következett be. Természetesen nem kell szégyenkeznünk, hiszen ezüstérmesek lettünk az Eb-n, 45 napig dolgoztunk együtt és a fiúk fantasztikus munkát végeztek. Ma még és pár napig nagyon csalódottak leszünk, de pár hét elteltével, a torna alapos elemzése után úgy gondolom, büszkén emlékszünk majd vissza a kontinenstornára."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását