2024. április 27. - Zita

Dávid Ibolya igent mondott Fodornak

Dávid Ibolya eleget tesz Fodor Gábor meghívásának, kész a párbeszédre vele, de ragaszkodik a teljes nyilvánossághoz - mondta az MDF elnöke az MTI-nek szombaton, Egerben. Addig is levélben három fontos kérdést intézett a kollégához.
2008. június 29. vasárnap 07:00 - Hírextra
Az SZDSZ elnöke az elmúlt napokban a nyilvánosság teljes kizárása mellett tárgyalt Orbán Viktorral és Gyurcsány Ferenccel, az ott elhangzottakról a közvélemény kevés érdemi információt ismerhetett meg - jegyezte meg Dávid Ibolya. Hozzátette: megítélése szerint a politika nyitottsággal, őszinteséggel is tartozik a választóknak, akiknek joguk van megtudni, miről is egyeztetnek a pártvezetők.

Örömmel fogadtam el Fodor Gábor meghívását, "ragaszkodom azonban a személyes találkozón a teljes nyilvánossághoz" - szögezte le az MDF elnöke.

Dávid Ibolya elmondta: levelet küldött Fodor Gábornak, abban három, "minden bizonnyal sokakat foglalkoztató" kérdést tett fel a liberális párt elnökének, a választ a nyilvános egyeztetésen várja.

Az MDF elnöke tudni szeretné, hogy "az elmúlt hat év sikertelen kormányzását tekintve mely hibákért vállal felelősséget az SZDSZ". Továbbá azt, hogy az állami pozíciókból visszahívja-e pártja delegáltjait, vagy folytatja elődje "kint is vagyok, bent is vagyok politikáját", és miután az SZDSZ kormánypártként megszavazta a költségvetést, a párt mennyire érzi magáénak az általa is jóváhagyott 2008-as költségvetést az év hátralévő részében.

Az MDF elnöke leszögezte: pártja szeretné felmérni, hogy kire számíthat az ország rendbetétele során. Fodor Gábortól azt várja, hogy mihamarabb tisztázza: "mennyiben ellenzéki párt ma az SZDSZ, s az előttünk álló hosszas és kihívásokkal teli munkában a parlament ellenzéki pártjai milyen téren, s mennyiben számolhatnak a liberálisokkal."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását