2024. május 4. - Mónika, Flórián

Nem volt áram a gyerekkórházban

Áramszünet okozott zavart az ellátásban péntek este a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban; az intézmény sürgősségi osztálya sem tudott betegeket fogadni. Az áramszolgáltatás este 11 óra körül állt helyre, minden épületben van áram és már betegeket is foga
2008. június 28. szombat 09:08 - Hírextra
Harmat György főigazgató az MTI-nek elmondta, nem tudják mi okozhatta az áramkimaradást, nem a kórházban volt a hiba, az egész kerületben nem volt áram. Mint mondta, a kerületi rendőrségen sem volt áram.

Azt is közölte, hogy nem okozott anyagi kárt az áramkimaradás. Hozzátette: utána kell nézni annak, hogy ilyen eset többször ne forduljon elő, hiszen egy kórház nem maradhat hosszú időn keresztül áram nélkül.

Harmat György korábban az MTI-nek elmondta, hogy az áramkimaradás miatt kézzel kellett lélegeztetni két gyermeket.

A főigazgató ismertetése szerint este nyolc óra körül szűnt meg az áramellátás az intézmény valamennyi épületében.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője pénteken késő este elmondta, hogy a Budapesti Elektromos Művek tájékoztatása szerint külső hálózati probléma nem volt akkor, amikor a kórházban áramszünet keletkezett.

Közölte: az áram beérkezett a kórházba, a fogadóhelyiségbe, onnan azonban nem jutott el az egyes épületekbe, valószínűleg belső hálózati hiba miatt.

Ismertetése szerint két rendszerre van felosztva a kórházon belül az áramellátás. Egy automata rendszernek át kellett volna kapcsolni a második körre, azonban ez nem történt meg. A kórház generátora érzékelte az áramszünetet, bekapcsolt, de le is állt, mert nagyméretű áramfelvételt érzékelt.

Hozzátette: gyakorlatilag zárlat történt. A szemberek szerint a hiba forrása az volt, hogy az az elektronika, amelynek át kellett volna kapcsolnia a második elektromos körre, az nem kapcsolt át automatikusan.

A szakemberek mechanikusan átkapcsolták a berendezést és így helyreállt az áramszolgáltatás - közölte Molnár Péter.

Beszámolt arról is, hogy a polgári védelem ferihegyi bázisáról útnak indítottak egy generátort, de a tűzoltók saját eszköze is a helyszínen volt, azonban azt sem tudták rácsatlakoztatni a hálózatra.

Boros Norbert, a Budapesti Elektromos Művek szóvivője pénteken éjszaka az MTI-vel közölte: a történtek idején nem volt áramszünet, nem volt hálózati hiba. Tudomásuk szerint a kórház belső hálózatában történt meghibásodás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását