2024. március 19. - József, Bánk

Hogyan kell a fatányérokat karbantartani?

Sokan azért nem mernek fa tányérokkal, tálakkal, tálalókkal felszerelkezni, mert attól tartanak, hogy a tisztán tartásuk, valamint a jó állagmegőrzésük finoman szólva is problémás. Ám ez az elképzelés határozottan távol áll a valóságtól!
2022. augusztus 1. hétfő 08:47 - HírExtra

Időtáló fatálak

A fa, mint alapanyag egyik legjobb tulajdonsága, hogy antibakteriális. Vagyis a mindenféle mikroorganizmusoknak túl sok esélyük nincsen a maradásra, tapadásra. Ezzel szemben csak, hogy egy ellenpéldával éljünk a műanyagról már nem mondható el ugyanez. Tehát eleve adott egy olyan felület, amin nagyon nehezen tapadnak meg a baktériumok, gombák stb. 

Ez az egészséges étkezés és úgy amúgy a tudatos használat szempontjából óriási előny. De, hogy kitérjünk konkrétan a tisztázás és karbantartás kérdésére. A Faboltray által gyártott fatálak és fatányérok kivétel nélkül prémium minőségűek. Bükkfából készültek, ami miatt az ellenállóságuk kimagasló. ugyanakkor jó érzés hozzájuk érni, és a látványuk sem utolsó. Egészen konkrétan eleganciát sugároznak, ami az étkezés egészére rányomja a bélyegét, természetesen pozitív értelemben.

A csillogó felületet nagyon könnyű megőrizni, elegendő a készlet tagjait időközönként olajos szivaccsal áttörölgetni és ennyi az egész. Erre azért van szükség, mert ilyen módon a fa pórusai leszigetelhetőek, és a víz, valamint az ételmaradványok nem képesek beleülni, beleragadni, megbomlasztva ezzel a szerkezetét. Tehát a karbantartás ennyivel, néhány könnyed mozdulattal le is tudható, amit mindennek tetejében nem kell túl gyakran ismételgetni.

Mi újság a fatányérok mosogatásával?

A tányérok, tálak, tálalók elmosása nyilván nem maradhat el, ugyanakkor semmi különlegesre nem kell odafigyelni a mozdulatok közben. Egyedül a teljes kiszárítás, azaz a szárazra törlés az a kitétel, ami ha nem teljesül az az élettartam lerövidüléséhez vezethet. Ezen kívül legfeljebb arra ildomos még odafigyelni, hogy a lendületes késsel-villával evés ne karcolja meg a fa felületét. Mivel bükkről beszélünk, ezért ez nem annyira könnyű, mint ahogy így leírva tűnik, de nyilván próbálkozni nem jó ötlet.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását