2024. március 29. - Auguszta

Véget ért a demonstráció Nyergesújfalun

Sikeresnek minősítették akciójukat a 10-es út elviselhetetlen forgalma ellen tiltakozó nyergesújfalui lakosok, akik pénteken délután egytől három óráig lezárták a fél útpályát a település belterületén, 250 méteren.
2008. június 27. péntek 16:58 - Hírextra

A demonstráció egyik szervezője, Sebák Józsefné elmondta, a helyi lakosok autókkal és gyalogosan demonstráltak, az akció megszervezéséhez segítséget nyújtott a polgármester és a jegyző is, mivel évek óta hiába kérik az út forgalmának csökkentését.

A tüntetésen ott volt Lábatlan képviselő-testületének egyik tagja, mivel a településen július 4-én szintén útlezárással tiltakoznak a nagy forgalom ellen. Az akcióhoz Süttő is csatlakozott, ahol július 11-én lesz forgalomlassító akció.

A polgármesteri hivatal adatai szerint 2004-ben naponta 7.100 gépjármű haladt el a 10-es út nyergesújfalui szakaszán, ez a szám 2006-ra 13.200-ig nőtt és a szervezők becslése szerint 2008-ra ismét megduplázódott. A forgalom nagy része kamion, csak a Suzuki gyárból naponta 260 megrakott tréler indul el, hetven százalékuk üresen is áthalad a településen.

A szervezők szerint a megnövekedett forgalmat súlykorlátozással és a környékbeli gyárak vagy a kormányzat pénzéből megépített elkerülő úttal kellene csökkenteni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását