2024. május 5. - Györgyi

Több százeren hallgatják maj Santanát

Több százezer emberre számítanak szombaton a Kapcsolat koncerten a volt Felvonulási téren, amelynek környékén számos helyen forgalomkorlátozás lép életbe. Az ingyenes esemény sztárvendége, Carlos Santana mexikói születésű gitárvirtuóz este fél 8-kor lép a
2008. június 27. péntek 17:01 - Hírextra

A főszervező T-Mobile közlése szerint a színpadot a múlt évihez hasonlóan a Városligeti fasor magasságában építették fel, a koncert a Műcsarnok és a Hősök tere felől lesz látható és hallható. A Szépművészeti Múzeumig CD minőségű hangot biztosító hangszórókat és hatalmas kivetítőket állítanak fel a szervezők.

A koncerthez kapcsolódó különlegesség, hogy az idén 60. születésnapját ünneplő Carlos Santana új dupla albuma, a Multi Dimensional Warrior július 7-én a világon először Magyarországon jelenik meg, és augusztus 4-ig kizárólag itt lesz kapható - írták a közleményben.
Az album számait maga a művész válogatta össze. Az első lemezen 14 vokális, a másodikon 14 instrumentális dal hallható 40 éves pályafutásának repertoárjából. Ez az első olyan antológia, amely Santana mindhárom nagy kiadójának (Columbia, Polydor/PolyGram, Arista/BMG) felvételeiből válogat. Az albumra, amelyet a Kapcsolat koncert főtámogatója, a Sony Ericsson egyes mobiltelefonjaihoz június 28. és július 3. között ajándékba adnak, öt dal eddig meg nem jelent verziója is felkerült.

A közleményben a szervezők kiemelték azt is, hogy a Kapcsolat koncert helyszínén és környékén forgalomkorlátozásokra kell számítani. Megállási tilalom van érvényben az 56-osok terén (a volt Felvonulási téren) a Benczúr utca és az 56-os emlékmű között, a Műcsarnok melletti parkolóban. Szombaton reggel 6 órától gépkocsival nem lesz szabad megállni az 56-osok terén az 56-os emlékmű és az Ajtósi Dürer sor között. 14 órától a Dózsa György út, a Podmaniczky utca és az Ajtósi Dürer sor között, az Andrássy úton a Bajza utca és a Hősök tere között, a Kós Károly sétányon a Hermina út és a Hősök tere között lezárások lesznek. A Hősök tere csak gyalogosan vagy kerékpárral lesz megközelíthető.

A BKV-járatok menetrendje és egyes járatok útvonala is módosul. A 20gy, 30, 105-ös autóbusz, valamint a 70-es, 74-es, 75-ös trolibusz más útvonalon közlekedik, a 70-es, a 74-es valamint a 79-es trolibuszok helyett autóbuszok közlekednek. A kisföldalatti szombaton 17 órától nem áll meg a Hősök terén, de a koncert után meghosszabbított üzemidővel közlekedik. Tovább közlekedik az 1-es és a 6-os villamos is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását