2024. április 19. - Emma

Vége a vizsgáknak

Véget értek a 2008-as év tavaszi időszakának érettségi vizsgái, az elmúlt hetekben mintegy 125 ezer diák több mint 446 ezer vizsgát tett le az egyes tárgyakból közép- vagy emelt szinten - közölte az oktatási tárca sajtóirodája pénteken az MTI-vel.
2008. június 27. péntek 18:57 - Hírextra
A minisztérium összegzése szerint az érettségi vizsgák zökkenőmentesen zajlottak, azokat érdemben megzavaró esemény nem történt.

A május 5-e és 27-e között lezajlott írásbeli érettségi vizsgákon a diákok több mint 1.200 helyszínen vizsgázhattak. A diákok a vizsgaszabályzat által biztosított lehetőségekkel élve mind a hét vizsgafajtát (rendes, előre hozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, javító) igénybe vehették.

A különböző vizsgatárgyakból idegen nyelveken folyó vizsgákkal együtt középszinten 186-féle, emelt szinten 97-féle vizsgatárgyat választottak az érettségin.

Az írásbelik megszervezése során az Oktatási Hivatal (OH) munkatársai a diákok számára 731-féle vizsgaanyagot készítettek.

Az írásbeli vizsgákon a diákok 1,1 millió feladatlapot oldottak meg. A feladatlapok és az azokhoz tartozó javítási-értékelési útmutatók az előzetes ütemezésnek megfelelően folyamatosan kerültek fel az OH honlapjára, így minden érdeklődő pontosan tájékozódhatott a feladatokról és azok megoldásairól. A diákok, élve jogszabályi lehetőségeikkel, a kijavított dolgozatokat megtekinthették, s a szaktanár javítására vonatkozóan észrevételeket tehettek, amelyeket még a szóbeli vizsgák előtt elbíráltak.

A szóbeli érettségi vizsgákon a diákok június 5. és június 11. között emelt szinten, június 16. és június 27. között pedig középszinten adtak számot tudásukról.

Az Oktatási Hivatal 181 vizsgahelyszínen tartott emelt szintű szóbeli vizsgákat. A diákok összesen 1.952 háromtagú tantárgyi bizottság előtt vizsgáztak. Középszinten 1.134 középiskolában szerveztek szóbeli érettségit, a diákok 3.388 bizottság előtt feleltek.

Az emelt szintű vizsgák száma (28.200) a korábbi évekhez képest kevesebb volt, ám a továbbtanulni szándékozók körében az emelt szintű érettségi vizsgák változatlanul jelentős arányban fordultak elő - olvasható a tárca közleményében.

A következő napokban a középiskolák lezárják adataikat, majd azok összesítését az Oktatási Hivatal elvégzi. Mindezek befejeztével július második hetében az OH honlapján megjelenik a vizsgaeredmények országos statisztikája.

A tárca felhívta a figyelmet arra: azoknak, akik a felsőoktatásba jelentkeztek, a még hiányzó dokumentumokat július 10-ig kell eljuttatniuk postai úton az Oktatási Hivatal címére vagy személyesen az Educatio Kht. Ügyfélszolgálatához.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását