2024. április 29. - Péter

Orvosolják a hiányosságot!

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által feltárt szervezeti és működési hibák, gazdálkodási hiányosságok mielőbbi orvoslására szólítja fel hétfői közleményében a Magyar Televízió Közalapítvány Ellenőrző Testületének (ET) elnöke a kuratóriumot és annak elnökségé
2007. december 17. hétfő 12:36 - Hírextra
A két fórumot "különösen a reá ruházott közfeladat ellátásával és a közpénzek felhasználásával szorosan összefüggő társadalmi nyilvánosság feltétlen biztosítására, az Állami Számvevőszék által a jelentésben javasolt intézkedések haladéktalan megtételére" - hívja fel Jaczkovics László.
Emlékeztet arra, hogy az ÁSZ "különösen elmarasztaló megállapításokra jutott" - az általa vezetett testület korábbi megállapításaihoz hasonlóan – a Magyar Televízió Közalapítvány szervezeti és működési szabályozottságával és nyilvánosságával, gazdálkodásával, illetve a Magyar Televízió Zrt. székházprojektjével kapcsolatosan.

Az MTI-nek nyilatkozva Jaczkovics László azt közölte, a nap folyamán levélben fordult Czeglédi László kuratóriumi elnökhöz; a dokumentum konkrét kéréseket nem tartalmaz, "de egy másodpercig sem lehet kétséges, hogy mi a feladat", hiszen a korábbi ÁSZ-vizsgálatok és ET-anyagok egyértelművé teszik a teendőket.

Czeglédi László kuratóriumi elnök az MTI érdeklődésére azt közölte: nincsen tudomása a levélről, így annak tartalmáról sem tud nyilatkozni.

A napokban közzétett összegzés szerint a médiatörvény és a nemzeti hírügynökségről szóló törvény hiányosságait állapította meg az Állami Számvevőszék csütörtökön közzétett jelentésében, amelyben a közszolgálati feladatok és a végrehajtáshoz szükséges források meghatározását sürgetik.

Az ÁSZ megállapította, hogy a jelentősnek minősíthető erőforrás-felhasználás indokoltságának, eredményességének egyértelmű megítélését nem teszik lehetővé a médiatörvény és a nemzeti hírügynökségekről szóló törvény szabályozási hiányosságai és ellentmondásai.
A számvevőszék szerint a két törvény nem határozza meg konkrétan a közszolgálati feladatokat és az azokhoz kapcsolódó forrásokat, ezért az állam nem a feladatokat finanszírozza, hanem a szervezetek működését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását