2024. május 8. - Mihály

Kossuth tér: végállomás?

Több mint másfélezer ember gyűlt már össze a Parlament előtt a Liga Szakszervezetek által szervezett demonstrációra szerda délután nem sokkal hat óra előtt. A Társadalmi Szolidaritás Napján rendezett demonstráción az egészségbiztosítási pénztárak üzleti m
2007. november 21. szerda 19:20 - Hírextra

Innentől kezdve a folytatás a már megszokott sablon szerint történik, amit lassan minden tüntetés végén megszokhattunk: az árpádsávos lobogóval "felfegyverkezett" párszáz fős csoport, melynek semmi köze nincs a bejelentett szakszervezeti tüntetéshez ismét eljátszadozik a rendőrséggel. Azt senki nem érti, hogy ezeket miért nem fogja körbe a rendőrség, miért nem szedi ki őket egyenként, igazoltatva őket, majd rendbontás címén miért nem indít ellenük eljárást. Így nem tudunk másra gondolni, mint hogy a rendőrök élvezik a velük való találkozást és boldogok, ha ily módon foglalkoztatva vannak. Csak mi unjuk már. Nagyon!


19:16 - Konszenzus született a magyar nép körében arról, hogy nem fogadják el az üzleti tőke bevonását az egészségügyi rendszerbe, a sztrájkolók ezért a rombolás ellen álltak ki - jelentette ki Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke szerdán a Kossuth téri kora esti demonstráción.

Az elnök beszéde elején az egybegyűltekkel megtapsoltatta a sztrájkolókat, akik az egzisztenciájukat kockáztatva álltak ki a rombolás ellen. A tüntetésről szólva pedig úgy vélte, látszik, hogy az nem politikai demonstráció.

Az egészségügyi biztosítás privatizációjával még jobban kettészakad a társadalom, és ezért "nem engedhetjük, hogy a nemzeti kockázatközösséget felszámolják" - mondta Gaskó István.
Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke azt mondta: elegük van abból, hogy reformokra hivatkozva kioktassák őket, a hogy kétszer fizessék meg az egészségügyi ellátást.

18:32 Tudósítónk jelenti: 7-8 ezren vannak jelen. Felolvasták a támogató szervezetek listáját. A Független Rendőrszakszervezet zsíroskenyeret oszt. Rengeteg fáklya van, így legalább nem fázunk.

18:27 - A Parlament előtti parkolót, illetve a Földművelésügyi Minisztérium és a Néprajzi Múzeum előtti területet megtöltötték az emberek, viszont a füves területeken nem állnak.

A demonstráció előtt a rendvédelmi dolgozók az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium előtt gyülekeztek. A Független Rendőr Szakszervezet, a Büntetés-végrehajtási Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete, a polgári védelem, a rendészeti védegylet tagjai és néhány tűzoltó - összesen mintegy kétszázan - rendőri kíséret mellett vonultak át a Kossuth térre.

A metrókijárat előtt álló emberek megtapsolták őket, a Kossuth térről ismert tüntetők egyike pedig hangosbeszélőn azt mondta: ezek nem azok, akik a tüntetőket verték.

Az MTI tudósítóinak becslése szerint körülbelül ötezren lehetnek a Kossuth téren.

A BRFK szóvivője szerdán délután azt mondta: mintegy három-négyezer ember befogadására alkalmas a Kossuth téri demonstráció helyszíne, ezt a területet a résztvevők nagyjából meg is töltik.

18:06 - Mintegy három-négyezer ember befogadására alkalmas a Kossuth téri demonstráció helyszíne, ezt a területet a résztvevők nagyjából meg is töltik - közölte az MTI érdeklődésére a BRFK szóvivője szerdán délután.

A demonstráció békésen kezdődött meg 18 órakor - tette hozzá Tafferner Éva.

17:50 - A másfél órásra tervezett rendezvényre a korábbi közlések szerint több tízezer embert várnak.
A főként közép- és időskorú emberek folyamatosan érkeznek a metróállomás és a környező utcák irányából. A téren "Liga Szakszervezetek" feliratú, fehér zászlókat osztogatnak az embereknek. Sokan fáklyákkal érkeztek a térre.

Megjelentek a Kossuth térről már jól ismert tüntetők is, néhányuknál árpádsávos és nemzeti színű lobogó van.

Az Országház főbejárata előtt felállított színpadról egyelőre még zene szól.
A rendőrség már korábban lezárta a Kossuth teret és az Alkotmány utca egy részét a forgalom elől, a villamosok sem közlekednek.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását