2024. április 25. - Márk

Befuccsolt a csepeli népszavazási kísérlet

Miként korábban (június 12-én) jeleztük, a Csepeli Önkormányzat Fidesz-KDNP frakciójának vezetője, Németh Szilárd helyi népszavazási kezdeményezést adott át dr. Szeles Gábor csepeli jegyzőnek, a Helyi Választási Iroda (HVI) vezetőjének.
2008. június 27. péntek 17:30 - Hírextra

A HVI vezetője a feltett három kérdéssel kapcsolatban meghozta döntéseit: A helyi népszavazás kezdeményezéseként benyújtott három aláírásgyűjtő ív mintapéldányainak hitelesítését a HVI vezetője - részletes jogi indoklással - megtagadta. A határozat kézhezvételétől számított 15 napon belül a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz (1055 Budapest, Markó u. 25.) illetékmentes kifogást lehet benyújtani.

A három kérdés a következő volt:

1. "Egyetért-e Ön azzal, hogy a Budapest, XXI. kerület Csepel Önkormányzata képviselő-testülete a Csepel SC Alapítvány Béke téri (HRSZ 201861/2) és Duna-parti (HRSZ 209956 és HRSZ 209951/4 ingatlanain kizárólag sportcélú fejlesztést engedélyező kerületi szabályozási tervről alkosson helyi rendeletet?".

2. "Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata képviselő-testülete kezdeményezze a Fővárosi Önkormányzatnál - szülészeti-nőgyógyászati, gyermekgyógyászati, sebészeti és belgyógyászati fekvőbeteg-ellátás biztosítására - a csepeli Weiss Manfréd Kórház fenntartói és vagyonkezelői jogának térítésmentes átadását 2009. január 1-jétől Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata részére?".

3. "Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata képviselő-testülete a Ráckevei-Soroksári Duna-parton, a Gubacsi híd és a Királyerdő utca közötti területen kizárólag közcélú, intézményi és zöldterületi fejlesztést engedélyező kerületi szabályzási tervről alkosson helyi rendeletet úgy, hogy a zöldterületi arány legalább 80 százalékos legyen?".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását