2024. május 9. - Gergely

Sarkady a politikai konszenzus hiányától sokallt be

A távozó audiovizuális kormánybiztos egy hetilapnak adott interjújában cáfolta, hogy az ORTT elnöki posztjáért cseréli le mostani pozícióját. Hiányolja a politikai konszenzust a tartalomszabályozás, illetve a médiatörvény tekintetében a volt audiovizuális
2008. március 27. csütörtök 10:58 - Hírextra
Sarkady Ildikó március 31-i hatállyal köszön el a Miniszterelnöki Hivatalból. A szakember vezetése alatt készült el a digitális átállás stratégiája, valamint a műsorterjesztésről és digitális átállásról szóló törvény tervezete, illetve a Nemzeti Audiovizuális Média Stratégia.

A 52 éves, kétgyermekes, jogász a Figyelőnek adott interjújában cáfolta azt a felvetést, hogy azért távozott a posztjáról, mert az ORTT elnöke szeretne lenni.

Arra kérdésre, hogy szerinte ki lesz az MTV elnöke, azt mondta: "annak kell nyerni, aki tud korszerűen gondolkodni, tud alkalmazkodnia média felgyorsult világához, aki megőrzi a magyar értékeket."

A saját médiafogyasztását taglalva kiemelte: " a közszolgálati adók által közvetített szemlélettel "tud azonosulni, de mint ahogy fogalmaz nem állnak tőle távol a kereskedelmi csatornák azon műsorai sem, melyeken "nem kell sokat gondolkodni".

Az utóbbi időben történt tanármolesztálásokkal kapcsolatban megjegyezte, hogy a probléma csak "nálunk új keletű" más Nyugati államokban már a lövöldözések sem ritkák - tette hozzá Sarkady Ildikó. A folyamatért a volt kormánybiztos szerint a média is hibás, mert a " gyerekműsorok nem építik ki a gyermekekben a veszélyérzetet, nem látják az agresszív viselkedés következményeit" így nehéz elvárni a kicsiktől, hogy különbséget tegyenek játék pisztoly és éles fegyver között.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását