2024. május 17. - Paszkál

Három gimnázium miatt tüntettek Budapesten

Mintegy háromszázan vettek részt a Bródy Imre Gimnázium, a Szőnyi István Általános Iskola és az Árpád Fejedelem Általános Iskola közös tüntetésén, amelyet az iskolák átszervezése ellen rendeztek kedden Budapesten.
2007. február 28. szerda 06:12 - Hírextra
Az iskola egy hete kapta kézhez az önkormányzat levelét, amelyben arról értesítették őket, hogy "racionalizálják" a sport és művészeti speciális osztályokkal is foglalkozó gimnáziumot. A szülők szervezte tüntetést éppen akkorra időzítették az önkormányzat elé, amikor az épületben az oktatási bizottság tárgyalt az iskolák sorsáról. Némethné Szász Ildikó, a Szőnyi István Általános Iskola alsó tagozatos tanítónője a közös tüntetésen elmondta, hogy a 330 tanulót foglalkoztató körzeti iskola alsó tagozatát szintén racionalizálás miatt akarja az önkormányzat átszervezni. "A mi iskolánk főként diszlexiás és diszgráfiás gyerekekkel foglalkozik, ezzel a döntéssel egyáltalán nem a gyerekek érdekeit nézik, hanem csak a pénzt, amit meg akarnak spórolni" - mondta a tanítónő.

Az Árpád Fejedelem Általános Iskola egyik tanára, aki a nevét nem vállalta, az MTI-nek elmondta, hogy az iskola 500 főt tanít mintegy 70 tanár segítségével, és most ezeket a tanulókat két másik, szintén a kerületben lévő iskola között akarják szétosztani.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását