2024. május 3. - Tímea, Irma

Petíció az illetékesekhez

BENYÚJTOTTUK PETÍCIÓNKAT A PM ILLETÉKES FŐOSZTÁLYÁHOZ A MEGEMELKEDETT GÉPJÁRMŰADÓ MÉRSÉKLÉSE ÉRDEKÉBEN. Olyan - a motorosok többsége által támogatott - kompromisszumos javaslatot igyekeztünk a PM elé vinni, amely jelentős csökkenést eredményezne a GJA-ban
2008. június 27. péntek 13:03 - Hírextra

BENYÚJTOTTUK PETÍCIÓNKAT A PM ILLETÉKES FŐOSZTÁLYÁHOZ A MEGEMELKEDETT GÉPJÁRMŰADÓ MÉRSÉKLÉSE ÉRDEKÉBEN!

A 2007 szeptemberi DEMÓ-n (Motoros Demonstráció - 2007 szeptember 22. Bp.-Dózsa György út - több, mint 12 ezer motoros) a kérdőíveken közzétett javasolt számítási módok alapján, egy olyan kompromisszumos javaslatot igyekeztünk a PM elé vinni, amely jelentős csökkenést eredményezne a GJA-ban, illetve igazságosabb számítási rendszer alapján egyensúlyt teremt a sportgépek és cruisrek/chopperek közötti paraméterkülönbségekben (kW/cm3), ezáltal megteremtve egy értékarányos adóterhet.

Gondoljuk ezt azért is, mert a GJA eredeti célja ez lenne, vagyis egy helyben beszedett vagyon típusú adónem, mely a vagyontárgy értékének arányában terheli a tulajdonost/üzembentartót.. Az autóknál - extrém kivételektől eltekintve - ez az elv a teljesítmény alapú számítással megvalósulhatott, míg a motorkerékpárok esetében fúrcsa anomáliákat és extrém terheket eredményezett!

PETÍCIÓNKAT az alábbi linken megtalálhatják teljes terjedelmében:

http://www.rrace.hu/news.php?readmore=51


Széles Utat!

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását