2024. április 20. - Tivadar

Ki lesz a közterületesek vezére?

A sikertelen nyári pályázat után, szerdai rendkívüli ülésén ismét pályázatot írt ki a Fővárosi Közgyűlés városrendészeti bizottsága a Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatói posztjára - tájékoztatta a testület elnöke az MTI-t.
2008. október 8. szerda 17:07 - Hírextra
Danielisz Béla (MSZP) elmondta, hogy az MSZP-SZDSZ-koalíció és az MDF támogatta a kiírást, a fideszesek tartózkodtak. Terék Attila (Fidesz) közölte: azért nem támogatták a pályázatot, mert a korábbit még az előtt eredménytelenné nyilvánította a városvezetés, hogy a több mint tíz jelentkezőt meghallgatta volna a szakbizottság. Megjegyezte, nincs kétségük afelől, hogy az MSZP-SZDSZ-koalíció megszavazza majd a városvezetés javaslatát.

Danielisz Béla tájékoztatása szerint a pályázatot december közepéig elbírálják, január 1-jétől határozatlan időre új igazgatója lehet a felügyeletnek. A szocialista politikus emlékeztetett arra, hogy a szervezet élén megbízott igazgató áll az előző vezető, Barna Sándor februári elhalálozása óta.
Kitért arra: felvetésére a bizottság felkérte a főpolgármestert, hogy vizsgáltassa meg a közterület-felügyelet és a taxiállomásokat működtető önkormányzati kht. közti együttműködést, mivel a társaság igazgatója az önkormányzat gazdasági bizottságának ülésén kritikus észrevételeket tett ez ügyben.

Danielisz Béla szólt arról is, hogy a bizottság egyhangú határozatban döntött a fővárosi tűzoltók következő negyedévi 100 millió forintos önkormányzati támogatásáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását