2024. április 28. - Valéria

BRFK-toborzóiroda: ideiglenesen zárva

Ideiglenesen bezár a BRFK belvárosi toborzóirodája. A március 15-e óta működő irodát több százan keresték fel az elmúlt hetekben, 1.308-an vittek magukkal jelentkezési lapot, de csak alig több mint 400-an jelentkeztek rendőrnek - írta a pénteki Népszabads
2008. június 27. péntek 08:18 - Hírextra
Tóth Gábor, a közel 1.300 fős rendőrlétszámhiánnyal küszködő Budapest főkapitánya nem várt ekkora érdeklődést. Budapestről s a főváros környékéről a múltban évről évre egyre kevesebben jelentkeztek a BRFK-ra.

Az idén először rendezett toborzásra jelentkezetteknek még túl kell jutniuk a különféle alkalmassági vizsgálatokon, s el kell végezniük a rendőr-szakközépiskolát. Tóth Gábor azonban úgy számol: ha csak minden harmadik-negyedik jelölt felel meg a követelményeknek, majd végzi el a szakközépiskolát, akkor is évente 50-70 budapesti kötődésű új rendőre lesz a BRFK-nak - feltéve hogy jövőre és azután is hasonlóan sikeres lesz a toborzás. Soha ennyien nem, jelentkeztek még egy évfolyamra egyszerre rendőrnek a fővárosból és az agglomerációból. A toborzóiroda nyári szünetet tart, de ősszel újra várja az érdeklődőket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását