2024. április 26. - Ervin

Kizárnák a magántőkét

Az ATTAC Magyarország Egyesület támogatja a munkavállalók mozgalmának eredeti céljait, az egészségbiztosítás, a nyugdíjbiztosítás egységes szolidaritási elven működő rendszerét, a magántőke kizárását.
2007. december 14. péntek 20:56 - Hírextra
 A magántőkét azonban – bár leplezi –, a parlamenti ellenzék is be akarja engedni a "kiskapun". A jobboldal ugyanis a névleg állami egészségügyi intézményeket adná bérbe a magántőkének – ez semmivel sem előnyösebb modell!

E hajmeresztő demagógia miatt is az ATTAC Magyarország Egyesület elítéli azon politikai erőket, amelyek – akár parlamenten belüli demagógiával, akár Kossuth téri árpádsávos zászlókkal indulnak harcba –, a neoliberális biztosítási törvénytervezet, a vizitdíj, a nyugdíjrendszer módosítása, illetve a vasúti szárnyvonalak körül felcsapó indokolt
felháborodást jobboldali politikai célokra, kormánydöntő puccs kirobbantására akarják felhasználni.

A november 21-i tüntetésre a jobboldal nyíltan mozgósított, a demonstrációt szervező, jobboldalra húzó szakszervezeti tömörülés vezetői jobboldali politikusokkal találkoztak. Felszólítjuk a demonstrációk szervezőit, tiltsák ki az árpádsávos zászlókkal hadonászó elemeket, a leghatározottabban tartsák távol magukat a reakciós politikai erőktől!

Az ATTAC Magyarország Egyesület a leghatározottabban támogatja a munkavállalók harcát a neoliberális, megszorító reformok, a tőke "közszolgálati" szerepe ellen, de nem látja biztosítottnak a december 15-i és a december 17-i tüntetések, demonstrációk progresszív, értsd valóban dolgozóvédelmi jellegét, ezért azokon nem vesz részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását