2024. június 2. - Kármen, Anita

Így szólt a tanárokhoz az oktatási államtitkár

Elkötelezett, magas színvonalon végzett munkájukért, mindennapos helytállásukért mondott köszönetet a pedagógusoknak Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár vasárnap a pedagógusnapon.
2010. június 6. vasárnap 11:23 - HírExtra
Az MTI-hez eljuttatott közleményben a politikus azt írja, ma már tudományos kutatási eredmények sokasága igazolja, amit mindig is lehetett tudni: a magas színvonalú iskolarendszer, a jó iskola kulcsfontosságú szereplője a pedagógus.

Hoffmann Rózsa szerint ma a pedagógusok közérzete nem jó, ez az utóbbi nyolc évben hozott oktatáspolitikai rendelkezések következménye, amelyek a nevelés szerepét elhalványították, a nevelő kezéből pedig kivették azokat az eszközöket, amelyekkel munkáját következetesen és hitelesen végezhetné.

Közölte: oktatási államtitkárként munkatársaival azért fog dolgozni, hogy minden - Németh László szavaival élve - gyémántcsiszoló pedagógus megkapja azt a társadalmi megbecsülést, amelyet a nemzet jövőjéért munkálkodva megérdemel: s nem mint a nemzet napszámosa, hanem mint a nemzet lámpása.

Hoffmann Rózsa megköszönte az árvíz elleni védekezésben részt vevő pedagógusok erőfeszítéseit.

Magyarországon 1952 júniusa óta köszöntik a pedagógusokat, akkor adták át először a kiváló tanítói és tanári okleveleket az ország legjobb oktatóinak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását