2024. május 5. - Györgyi

Tisztújítás a MTESZ-ben

A Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége megtartotta tisztújító Szövetségi Tanács ülését, amelyen Dr. Gordos Gézát további két évre egyhangúlag a MTESZ elnökévé választották.
2008. június 26. csütörtök 16:41 - Hírextra
A tisztújítást megelőzően rövid, az előző két évről szóló beszámolójában az Elnök egyebek között kitért a MTESZ 40 tagegyesülete által képviselt szakmai sokszínűségre, 21 területi szervezete által országos lefedettségére, a tagegyesületei tagjai körében tapasztalható minden korosztályon átívelő összetételére és arra, hogy a Szövetségen keresztül közel 80.000 ember érhető el, illetve mozgósítható.

Állami támogatás hiányában a MTESZ egyebek között megkezdte annak kiaknázását, hogy kiemelten közhasznú civil szervezet lévén – ellenérték fejében – állami feladatokat láthat el.
A MTESZ elmúlt években folytatott megújulásához nagymértékben hozzájárult - a korábbinál lényegesen hatékonyabb szövetségi gazdálkodást és az arra rászolgáló területi szervezetek származtatott jogi önállósággal való felruházását lehetővé tevő - új Alapszabály.
A MTESZ számos kormányzati szervvel, hatósággal, a műszaki és természettudományos értelmiséggel, a közéletben fontos szerepet játszó testülettel, civil szervezetekkel újította fel, illetve teremtette meg együttműködését.

A Magyar Műszaki Értelmiség Napja 2008. május 10-én az Országházban történt megünneplésének koordinálásával demonstrálta a műszaki és természettudományos értelmiség képviseletében ellátott jelentős szerepét.

A gyémántjubileumát a 2007/2008-as évadban ünneplő MTESZ, a rendezvények résztvevőinek általános megítélése szerint nemcsak fennállásának 60. évét, hanem a műszaki és tudományos haladás érdekében kifejtett egyre erősödő szerepét is ünnepelhette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását