2024. április 27. - Zita

Szeged esélyt vesztett

Komoly lehetőséget szalasztott el Szeged a Mercedes Kecskemétre településével, a sikertelenség oka több között a csongrádi megyeszékhely elhibázott hosszú távú fejlesztési stratégiája - közölték a Fidesz szegedi központú választókerületi elnökei csütörtök
2008. június 26. csütörtök 12:24 - Hírextra
Kalmár Ferenc önkormányzati képviselő, a KDNP szegedi frakciójának vezetője elmondta: "Úgy néz ki, Szegednek nem kell egy olyan iparág, egy olyan beruházás, amely 800 millió eurót hoz a térségbe, és a beszállítókon keresztül összesen 15 ezer családnak biztosít megélhetést".

A politikus szerint Kecskemét fel tudott ajánlani egy 350 hektáros területet a zöldmezős beruházás helyszínéül, Szeged nem, s ezt az önkormányzat a környező kistelepülésekkel vagy Hódmezővásárhellyel összefogva sem kívánta megtenni. Kecskemét csökkentette a vállalkozások iparűzési adóját, miközben Szegeden a maximális mértékű adót szedik be.

Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselő, mórahalmi polgármester elmondta, Szegednek, mint a dél-alföldi régió központjának felelőséget kellene vállalnia az egész térségért. A csongrádi megyeszékhely a legbefolyásosabb és a legnagyobb eszközrendszerrel bíró település, amely a régió népességmegtartó-képességét javítani tudná.

Szegednek és térségének nincsen gazdasági perspektívája, jövőképe, s nem alakult ki a gazdaság fejlődését megalapozó együttműködés a szakmai szervezetekkel, a gazdaság szereplőivel - fogalmazott a honatya.
Vécsey Ágnes, a szegedi önkormányzat szóvivője szerint a csongrádi megyeszékhely több okból sem jöhetett szóba a Mercedes-gyár leendő helyszíneként. A beruházó kifejezett kérése volt, hogy a gyár ne legyen 100 kilométernél messzebb a fővárostól, és a településen erős műszaki felsőoktatás legyen.

A beruházás ösztönzésben közreműködő ITD Hungary Zrt. adottságaik alapján kategóriákba sorolva javasolja helyszínül az egyes településeket, Szegedet az informatikai, logisztikai és biotechnológiai befektetések iránt érdeklődőknek ajánlják - mondta a szóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását