2024. május 3. - Tímea, Irma

Szávai remekelt

Szávay Ágnes bejutott a harmadik fordulóba a wimbledoni nyílt teniszbajnokságon: a 15. helyen kiemelt magyar játékos három szettben nyert a román Monica Niculescu ellen.
2008. június 26. csütörtök 07:15 - Hírextra

Eredmény, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
SZÁVAY (15.)-Niculescu (román) 5:7, 7:5, 6:2

A találkozó - amelyet a Williams-nővérek apja, a többnyire strandpapucsban mutatkozó Richard Williams is megtekintett - nyitószettjében a 15. helyen kiemelt magyar vette el először riválisa adogatását (2:2-nél), aki viszont rögtön visszabrékelt, így jutottak el 5:5-ig. Ekkor néhány hiba a világranglistán 87. Niculescu javára billentette a mérleget, ezzel 52 perc alatt az övé lett a játszma.

A folytatás meg ijesztőbben alakult a Vasas kiválósága számára: a román teniszező 3:0-ra, majd 5:3-ra is vezetett, és 30-15-nél - ráadásul saját szervájánál - két labdára volt a diadaltól. Szávay azonban összeszedte magát, és hősies küzdelemben megszakítás nélkül négy gémet nyerve kiegyenlített.

Ellenfele teljesen megroggyant az elszalasztott lehetőségtől, a 19 éves magyar pedig lehetőségeit immár remekül kihasználva 4:0-ra elhúzott. Innen pedig nem volt visszaút, így Szávay végül 2 óra 43 perces csatában jutott a 32 közé, ahol a 20. kiemelt olasz Francesca Schiavone vagy a spanyol Anabel Medina Garrigues lesz az ellenfele.

"Amikor két labdára voltam a kieséstől, Niculescu ejtéssel próbálkozott, és edzőmmel, Kuharszky Zoltánnal előzetesen megbeszéltük, hogy ilyenkor röviden keresztbe ütöm vissza a labdát. Ez most sikerült is, látványos pont lett, ami sokat segített abban, hogy összeszedjem magam. Borzasztóan örülök, de most sietek készülni a párosra" - nyilatkozta az MTI-nek Szávay.
A magyar teniszező nemsokára - várhatóan 21 óra körül - párosban is bemutatkozik, az 5-ös pálya utolsó mérkőzésén az orosz Dinara Szafinával az oldalán csap össze az olasz Tathiana Garbinnal és az ukrán Marija Koriccevával.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását