2024. április 25. - Márk

Csappant a Fidesz frakció létszáma

Egy képviselő kilépése miatt csökkent a nagykanizsai közgyűlés Fidesz-frakciójának létszáma, így a pártnak egy képviselővel maradt többsége az önkormányzatban.
2008. október 2. csütörtök 13:18 - Hírextra
Horváth István csütörtökön az MTI-nek elmondta, hogy levélben jelezte kilépését a Fidesz-frakcióból. A Fidesz-KDNP támogatásával megválasztott, de nem párttag képviselő a mandátumáról nem mond le, továbbra is a közgyűlés tagja marad. Mint mondta, az elmúlt hónapokban voltak olyan döntések, amelyeket nem tudott a lelkiismeretével összeegyeztetni.

A képviselő azt mondta, hogy eddigi, frakción belüli vitáikat nem tartja élesnek, de a további konfliktusok elkerülése érdekében úgy döntött, hogy kilép a frakcióból. Az MTI kérdésére, hogy milyen közgyűlési döntések vezettek elhatározásához, konkrét ügyek említése nélkül annyit közölt: személyi döntések és más jellegű ügyek is voltak közöttük.

Nem volt a frakción belül rossz kapcsolat, de csak azt tudja tanácsolni, hogy aki lelkiismereti kérdést csinál a döntésekből, inkább ne foglalkozzon politikával - közölte Horváth István.
A Fidesz nagykanizsai frakcióját vezető Bene Csaba csütörtökön azt mondta, még nem kapta meg a kilépett tag levelét, de az előzmények ellenére erre a lépésre nem számított. A képviselő szerinte is sokszor "lelki problémákat csinál bizonyos döntésekből", de demokráciában el kell fogadni a többség akaratát.

Arra a kérdésre, hogy nem számít-e újabb kilépésekre, miután az elmúlt hónapokban több döntésnél is voltak kiszavazók a Fideszből, Bene Csaba közölte: reméli, hogy a többség érzi és vállalja is a város vezetésére vonatkozó felelősséget. Azt nem tudja megítélni, hogy a mostani kilépés elindít-e egy folyamatot - fűzte hozzá.

A 25 tagú nagykanizsai közgyűlésben a kilépéssel 13 tagúra csökkent a Fidesz-frakció létszáma, a kisebbségben lévő oldalon szocialista, szabad demokrata és szociáldemokrata képviselők ülnek, mellettük a Városvédő Egyesület egy képviselője és a mostantól függetlenként tevékenykedő városatya. A várost irányító Marton István ugyancsak a Fidesz és a KDNP támogatásával lett polgármester, de az elmúlt hónapokban több esetben is előfordult, hogy a döntésekben egymással ellentétes oldalra került a párt és a város vezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását