2024. április 16. - Csongor

Lopássorozat Győrben

Az aszódi nevelőintézetből szökött meg az a 17 éves fiatalember, akit 15 éves öccsével és egy 22 éves férfival együtt betöréses lopássorozat elkövetésével gyanúsít a rendőrség - közölte a győri kapitányság helyettes vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón.
2008. június 26. csütörtök 14:52 - Hírextra
Reinhoffer Csaba alezredes elmondta: a háromtagú társaság élelmiszerboltokba, büfékbe, fagylaltozókba tört be Győrött, és vitt minden mozdíthatót. A 22 éves férfi győri lakásában lefoglaltak egyebek között nagyobb mennyiségű dohányárut, tisztálkodási szereket, sporttáskákat, edzőcipőket. Eddig 15 ügyben nyomoz a rendőrség.

Az okozott lopási kár megközelíti a 180 ezer forintot, a rongálással okozott kár pedig meghaladja a 250 ezer forintot.

A társaság felnőtt tagját a győri bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, mivel büntetett előéletű, visszaeső. Vagyon elleni bűncselekmények miatt korábban két év javítóintézeti nevelés és húsz nap közérdekű munkát kapott. Két évvel ezelőtt pedig a Győri Városi Bíróság egy év négy hónap börtönre ítélte, három évre felfüggesztve, lopások elkövetése miatt.

A 17 éves fiatalkorút - aki körözés alatt állt, mert engedély nélkül távozott a nevelőintézetből - visszaszállították Aszódra. Öccsét a soproni gyermekvédelmi intézetbe vitték.

Betöréses lopás miatt akár három év szabadságvesztést is kiróhat a bíróság - mondta az alezredes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását